SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Nyheder
  • Kontakt
  • Alle medarbejdere
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Diplomfesten

En hyldest til de bedste institutioner i Køkkenløftet

Det er vigtigt at fejre succeserne, store som små. Som en ekstra dimension i Køkkenløftet hædrer vi de institutioner, der har ydet en ekstra indsats, og siger tak for mad på vegne af de tusindvis af borgere, der hver dag indtager et hjemmelavet, økologisk måltid mad i et af Københavns Kommunens offentlige køkkener.

Diplomerne uddeles til de ildsjæle, der hver dag svinger grydeskeen til glæde for byens børn, unge og ældre, og som har ydet en ekstraordinær indsats i Køkkenløftet.

Hele vejen rundt om måltidet
Der uddeles diplomer i syv forskellige kategorier. Inden for hvert diplom nomineres der tre institutioner eller personer. Det er diplomdommerne, der foretager den endelige udvælgelse af vinderne.

  • Det Fuldendte Måltid
    Diplomet for høj kvalitet i måltidet, hvor både råvarerne, den kulinariske kvalitet, de fysiske og sociale rammer omkring måltidet og det ernæringsmæssige går op i en højere enhed. For at blive indstillet i denne kategori skal institutionen have opnået en samlet målopfyldelse på minimum 70% i Køkkenløft-vurderingen eller have opnået et ekstraordinært spring i måltidskvaliteten.
    Diplomet gives til en institution.
  • Det Bæredygtige Måltid
    Diplomet sætter fokus på bæredygtighed, og uddeles for en bemærkelsesværdig indsats med at indarbejde økologi, sæson og regionale råvarer i måltidet.
    Diplomet gives til en person eller en institution.
  • Højdespringermåltidet
    Diplomet uddeles for en ekstraordinær positiv udvikling, hvor initiativerne og indsatsen i Køkkenløftet har bidraget til at øge kvaliteten af måltidet betydeligt.
    Diplomet gives til en institution.
  • Den Bedste Køkkenmedarbejder
    Diplomet uddeles til en køkkenmedarbejder, der med engagement, arbejdsglæde og flid tilbereder hjemmegjorte, økologiske måltider med smæk på smagen, der skaber glæde hos den spisende.
    Diplomet gives til en person.
  • Den Værdifulde Vært
    Diplomet sætter fokus på værtsskab, og uddeles for en målrettet indsats med måltidets rammer, så de mennesker, der spiser, nyder at være til stede i rummet med måltidet.
    Diplomet gives til en person eller en institution.
  • Involveringsprisen
    Uddeles til en institution, der arbejder målrettet med at involvere de spisende og skabe gode rammer om måltidet. Diplomet gives for involvering af de spisende i madlavningen, køkkenhaven, ved borddækning, i menuvalget eller i værtsskabet.
    Diplomet gives til en institution.
  • Hjerteprisen
    Institutioner, der tidligere har vundet Det Fuldendte Måltid, kan nominere sig til Hjerteprisen, der gives for vedholdende engagement og fastholdelse af den høje kvalitet i måltiderne.
    Diplomet gives til en institution.
  • Martha Fondens Legatpris
    Derudover uddeler Martha Fonden en legatpris på 25.000 kr. til en medarbejder eller en institution, der har ydet en særlig indsats i forhold til at løfte maden og måltidet. Udvælgelsen foregår i samarbejde mellem Københavns Madhus og Martha Fonden, og det er derfor ikke muligt at nominere sig selv eller andre til dette diplom. 

Sølund

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109