SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Nyheder
  • Kontakt
  • Alle medarbejdere
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Om kvalitetsløft

Kvalitetsløft af mad og måltider på institutioner

Hjemmelavede måltider lavet af friske, økologiske råvarer. Måltider tilberedt af køkkenfaglige medarbejdere. Gode rammer for måltidet og dem, der spiser. Sådan lyder vores opskrift på, hvordan man skaber et godt måltid mad og en bedre spisekultur på institutioner for vores ældre, handicappede, udsatte, børn etc. Mange af dem er særligt udsatte, og det gør dem særligt afhængige af, at vi sørger for, at maden er af høj kvalitet hver dag. Køkkenløftet er et toårigt udviklingsprojekt, hvor institutioner forpligter sig til at skabe forandringer med fx målrettede kurser, inspirationsarrangementer, rådgivning i køkkenet og fællesarrangementer.


Køkkenløftet arbejder målrettet med:

  • Maden - råvarekvalitet, smag og menuplanlægning.
  • Måltidet - værtskabet, respekten og de fysiske rammer.
  • Organiseringen - arbejdsglæde, kommunikation og tværfagligt arbejde om mad og måltider.

Københavns Madhus arbejder for at gøre måltiderne bedre ved at påvise og forløse udviklingspotentialet. Hele institutionen skal tage opgaven alvorligt for at flytte sig, og alle skal involveres. Med Køkkenløftet hjælper vi de offentlige institutioner med at skabe bedre måltider, og metoden er velafprøvet - vi har gennemført 250 fulde udviklingsforløb, som er skræddersyet til forskellige institutionstyper.

Måltider der giver spiselyst

Vi mener, at måltidet er lige så vigtigt som maden. Det handler ikke kun om fyldte maver. Duften af mad, omgivelserne og samværet med andre spisende og medarbejdere er afgørende for, at maden bliver spist. Københavns Madhus rådgiver derfor om, hvordan omgivelser, omsorg og samvær kan være med til at gøre måltidet til en god oplevelse både for dem, der spiser og for personalet. Personalet er vigtige for gode måltider og er med til at sikre godt værtskab og gode rammer.

Rådgivning

Københavns Madhus har udviklet et redskab til at vurdere kvaliteten af de måltider, der tilberedes og serveres i de kommunale institutioner, på plejehjem, i daginstitutioner, sociale institutioner, kantiner osv. Vi kalder det Køkkenløftet. Køkkenløftet er en mulighed for kommuner, regioner, private og offentlige institutioner samt fra forvaltning til køkkener for at få et eftersyn af kvaliteten af maden og måltiderne. Det gør vi ved hjælp af en kortlægning. Den fokuserer på kulinarisk kvalitet, råvarekvalitet, måltidets sociale og fysiske rammer, ernæring og på ansvar, tværfaglighed, kommunikation og ledelsens rolle i måltidet. Kortlægningen og konklusionerne udgør grundlaget for et videre udviklingsforløb med fokus på potentialet i den enkelte institution. Vi har assisteret mange offentlige institutioner til en højere kvalitet i ernæring, mad og måltider og skabe større arbejdsglæde blandt medarbejderne, det har vi bl.a. gjort i Frederiksberg og Roskilde Kommune. Vi yder desuden kulinarisk rådgivning til drift og ved udbud af kantiner, sportshaller etc.

Læs mere

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109