SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Nyheder
  • Kontakt
  • Alle medarbejdere
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Sådan omlægger vi til økologi

Omlægning i hoveder og gryder!

Damer

Vi kalder det 'Omlægning i hoveder og gryder' fordi, når vi omlægger til økologi tager vi hul på en forandringsproces, der vil sætte spor i både hoveder og gryder. Gamle vaner bliver udfordret, og det er ikke kun maden i gryderne der fornyes, men også mentaliteten omkring måltidet. Gennem en ændring af vaner, både i forhold til madens sammensætning på tallerknerne, produktionen og måltidet som helhed, er det muligt at indføre økologiske varer uden øgede omkostninger.

Læs om den mentale omstilling her.

Sidegevinsterne

Omlægning til økologi giver erfaringsvis ikke kun mere økologi i gryderne.

Der følger også en masse sidegevinster med, der på mange måder er med til at gøre en økologisk omlægningsproces meningsfuld på mange flere niveauer end kun økologien. Nogle af de gennemgående er:

  • Øget faglighed - mere egenproduktion
  • Større ejerskab
  • Bedre ernæring
  • Øget fokus på økonomi
  • Højere kulinarisk kvalitet
  • Faglig stolthed - gladere personale
  • Tilfredse brugere

De 10 økologiske omlægningsprincipper

Når vi omlægger til økologi uden at sprænge budgettet, starter vi med at se på 9 omlægningsprincipper:

1. Gå konsekvent efter friske råvarer frem for frost, hel- og halvfabrikata.

2. Lad grøntsagerne fylde mere, og brug masser af kartofler og groft grønt.

3. Brug kød med omtanke. Det behøver ikke spille hovedrollen hver dag.

4. Glæd dig over, at det lidt dyrere økologiske kød giver god samvittighed  oven i købet - fordi økologi og dyrevelfærd hænger sammen.

5. Tænk altid i sæsoner. Både når det gælder fisk, frugt og grønt.

6. Bag brød og kager selv. Duftende nybagt brød stimulerer appetitten.

7. Brug flere gryn, korn, bønner og linser. De kan tilberedes på utallige  måder og smager skønt.

8. Servér sunde, hjemmelavede mellemmåltider - som ikke kun behøver  at være søde.

 

9. Køb ind med omtanke, og undgå madspild.

 

10. Maden er først næring, når den er spist.

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109