Nyhedsbrev april 2011
Maden, der serveres i de københavnske institutioner, er nu 68 procent økologisk. Københavns Madhus og Det Økologiske Råd holder seminar om klimavenlig mad. Tre kvinder er blevet hædret for deres indsats for mad til børn i København. Københavns Madhus ser både tilbage og fremad i Madhusets årsrapport 2010. God læselyst.
"68 procent økologi i København
dreng-hælder-suppe.jpg
Økologiprocenten i de københavnske institutioner er gjort op, og nu er 68 % af maden i de kommunale gryder økologisk. Vuggestuerne har førertrøjen med over 88 % økologi, mens de to store centrale køkkener halter bagud med en økologiprocent på 18. 17 sociale døgninstitutioner har mere end 90 % økologi, og 7 plejehjem har vist, at økologi også er for de ældre, deres økologiprocent er over 75.
Læs mere om økologi i København
"Lækrere mad for et bedre klima
mad-og-klima_invitation-nyhedsbrev.jpg
Det Økologiske Råd og Københavns Madhus inviterer til seminar om klimavenlig mad. Landbruget står for et stort udslip af drivhusgasser. Hvis det skal reduceres, skal vi spise mindre kød, og vi skal minimere madspildet. Hør mere om dette torsdag den 14. april i Københavns Madhus.
Se invitation til seminaret den 14. april.
"Hæder til københavnske madinitiativer
anne-vang.jpg
Det Gastronomiske Akademi satte fokus på den gode mad til børn ved årets diplomuddeling. Tre københavnske kvinder blev hædret for deres indsats. Det var Københavns Børne- og Ungdomsborgmester Anne Vang, kokken Pernille Skjødt og Camilla Friderichsen fra Københavns Skolehaver. De tre københavnske kvinder har grund til at være stolte, ikke mindst Børne- og Ungdomsborgmester Anne Vang, da det er første gang Det Gastronomiske Akademi giver en politiker et af hædersdiplomerne. Anne Vang fik Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom for "at have politisk mod til at prioritere kvalitet i børnemaden i omsorg for de københavnske børn."
Læs mere om årets diplomuddeling fra Det Gastronomiske Akademi.
"Københavns Madhus´ årsrapport 2010
forside-venstrestillet.jpg
Københavns Madhus årsrapport 2010 er på gaden. For Københavns Madhus har året været en slags eksamen. Både hvad angår skolemaden og børnemaden har der været kontant afregning, og vi er tilfredse med resultaterne. Børnemadsvalget sikrede, at 90 procent af børnene i daginstitutionerne fremover vil spise fælles måltider. Hver dag køber 15 procent af eleverne på de 33 eatskoler skolemaden, og på 10 af skolerne spiser mere end 20 procent af eleverne dagligt eat. På de 6 Madskoler, hvor skolemaden fremstilles lokalt, får mellem 60 og 90 procent af børnene deres daglige frokostmåltid fra skolens køkken. Derudover viste økologimålingen for 2010, at der nu er 68 procent økologiske varer i de kommunale gryder i København, og institutionerne er dermed godt på vej mod målet om 75 % økologi.
Læs årsrapporten her
Hjælp

Oplever du problemer eller har du spørgsmål til dit abonnement

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109