Nyhedsbrev december 2011
Den kommunale mad blev fejret, da 14 stolte institutioner og medarbejdere blev hyldet for deres mad og måltider til årets diplomfest. Forårets kursuskatalog er på gaden med 33 kurser og inspirationsarrangementer, der kan hjælpe dig i arbejdet med at skabe en sund og livsglad spisekultur. Politikere besøger kommunale køkkener og laver kålsuppe og kåldolmere i arrangementet "Politikere og kålhoveder" i forbindelse med kampagnen ØKOLØFT 75%. Vi er i fuld gang med vintermenuen i EAT, se hvad den byder på.
God læselyst, glædelig jul og tak for i år ønsker vi fra Københavns Madhus.
"14 stolte diplomvindere
Stenrosen-394px.jpg
Køkkenløftets mest prestigefyldte pris "Det fuldendte måltid" gik i år til vuggestuen Stenrosen på Nørrebro. Prisen blev overrakt ved årets diplomfest på Københavns Rådhus. To af diplomfestens dommere Erwin Lauterbach og Katrine Klinken havde været på Stenrosen og spise, og deres begrundelse for, at Stenrosen fortjente prisen, var blandt andet: "Det fuldendte måltid er prisen, hvor alle i institutionen bidrager til at gøre måltidet til en rigtig god oplevelse. Thomas i Stenrosen byder ind med sit urolige væsen, stor energi, kærlighed til mad og så er han søgende - grød er ikke bare grød. Grød er en oplevelse med kornsorter, der bliver serveret med puré af græskar og sprødt indslag med ristede og knuste kastanjer - årstiden tages med til bords."
Se billeder, læs om de nominerede og om vinderne
"Bliv klogere på forårets kurser
køkkendame-smiler-394px.jpg
Vi har nu planlagt den tiende kursussæson i Københavns Madhus, det må vel siges at være en slags ”jubilæumssæson”. Vi tilbyder 33 kurser og inspirationsarrangementer. De fleste er designet til medarbejdere i de københavnske institutioner, men denne gang har vi også planlagt flere arrangementer, der henvender sig til jer, der arbejder udenfor København. Særligt økologitemaet er relevant for alle, nu hvor regeringen har vedtaget et landsdækkende politisk mål om økologi i de offentlige køkkener. Vi glæder os til at se såvel kendte som nye ansigter i Madhuset, men vi rykker også gerne ud i landet med vores kurser, hvis der er ønske om det.
Find alle kurser og inspirationsarrangementer og tilmeld dig her
"Politikere og kålhoveder
kål--socialborgmester-Mikkel-Warming-lynghuset-394px.jpg
Menuen stod på kålsuppe og kåldolmere, da de Københavnske politikere socialborgmester Mikkel Warming og den socialdemokratisk gruppeformand Jesper Christensen besøgte Bethlehem Sogns Menighedsbørnehave og bo- og dagtilbuddet Lynghuset, hvor de gav en hånd i køkkenet. I Bethlehem Sogns Menighedsbørnehave er 98 % af maden økologisk og i Lynghuset er økologiprocenten på 97, så Francesca Astori fra Menighedsbørnehaven og Maria Riisgaard fra Lynghuset kunne vise politikerne, hvordan tårnhøje økologiprocenter kan gå hånd i hånd med kulinarisk kvalitet og sund mad.
Se billeder og læs mere om Politikere og kålhoveder
"De løfter økologien i København
Sundby-Asyl-(intg394px.jpg
Københavns Madhus stiller skarpt på de medarbejdere, der til daglig løfter økologien i de københavnske institutioner. En gang om ugen sætter vi fokus på udvalgte billeder i portrætserien ØKOLØFT 75%. Med kampagnen ØKOLØFT 75% vil vi gerne anerkende og synliggøre det store arbejde, der bliver gjort for økologien ude i de københavnske køkkener. Portrætserien stiller bogstaveligt talt skarpt på de københavnske køkkener, deres køkkenmedarbejdere, mad og økologi-procent. I praksis er det jo dem, der skal gøre økologi til hverdagskost for byens borgere. Vores fotograf Brian Berg har nu taget 500 billeder af køkkenmedarbejdere og deres mad. Følg med i økologiudviklingen på vores hjemmeside og på facebook.
Se ugens billeder her
"Gensyn med burgeren og kødboller i tomatsovs
gris-i-karry-vinter-2011.jpg
EAT vintermenu 2011/12 er nu i gang. Burgeren er tilbage i large-menuen, og der er kommet nye retter til, bl.a. Butter chicken med ris og spicy hvidkålssalat. Der er også gensyn med gamle kendinge som Kylling i karry og Kødboller i tomatsovs.
Se hele menuen her
Hjælp

Oplever du problemer eller har du spørgsmål til dit abonnement

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109