Nyhedsbrev juni 2011
Københavns Madhus sætter ansigter på økologien i København med en portrætserie af medarbejderne i de 900 køkkener. Efterårets kursuskatalog er på gaden, og vi glæder os til endnu en sæson med kurser i AMU-regi og inspirationsarrangementer. Vi har haft fokus på bålmad til børn, og der er blevet tryllet mange dejlige retter frem. Der er et nyt fødevareudbud på vej. Flere institutioner i København har fejret Kartoflens Dag. Læs mere nedenfor.
"Vi sætter ansigt på økologien i København
hørgården_394x231px.jpg
Københavns Madhus portrætterer medarbejderne i de 900 offentlige køkkener i København og sætter dem på et økologisk bykort. Fotografen Brian Berg besøger de næste måneder alle Københavns Kommunes køkkener for at portrættere de mænd og kvinder, der står for de daglige måltider i kommunens institutioner. Samtidig foreviger han dagens ret ved at tage et billede af dagens ret den dag, han kommer på besøg. Brian Berg er tæt på at runde de første 100 besøg, og de første portrætter med dagens ret kan ses på det nye økologiske bykort over København. På bykortet kan du også se, hvor meget økologi der er i den mad, de enkelte institutioner serverer. Resten af 2011 opdater vi det økologiske bykort hver uge, så du vil kunne se nye ansigter, hver gang du besøger vores hjemmeside.
Find en institution du kender på det økologiske bykort
"Efterårets kursuskatalog er på gaden
Bagside_katalog394x231px.jpg
Efterårets kursuskatalog er på gaden, og vi byder velkommen til den niende kursussæson i Københavns Madhus. Igen udbyder vi både kurser under AMU-systemet og inspirationsarrangementer under overskriften "Mad og mennesker". Efteråret 2011 byder på gamle kendinge såvel som nye kurser. De nye kurser er for eksempel "Velsmag i store gryder" og "Børnemad i det nordiske køkken". Vi har igen kurserne "Det daglige brød", "Grøntsager i centrum" og "Mellemmåltider der mætter", som vi stadig oplever, er relevante for mange. Inspirationsarrangementerne er en blanding af skuekøkkener, forsamlingshuse, foredrag og ture ud i det blå. Tag for eksempel med på jagt efter vilde urter eller vær med til at genoplive de gamle syltetraditioner på kurset "Surt, sødt, syltet og henkogt".
Download efterårets kursuskatalog her
"Bålmad så det batter
bålgryder394x231px.jpg
Der er langt imellem måltider, der er tilberedt på bål i de københavnske daginstitutioner, men til gengæld er interessen for bålmad stor. Den 10. juni var cirka 40 medarbejdere fra københavnske institutioner til inspirationskursus om bålmad i Københavns Madhus, og i maj havde tre institutioner besøg af medarbejdere fra madhusets børnemadsteam, som viste hvordan man kan både stege, bage og ryge sig frem til en dejlig frokost.
Se billeder fra madhusets arrangementer om bålmad
"Leverandører ser frem til nyt udbud
leverandører_394x231px.jpg
Tirsdag den14. juni2011 blev der holdt leverandørmøde i Københavns Madhus, som opfølgning på Københavns Kommunes Drikke -og Fødevareudbud, som blev annulleret kort efter udbudsfristens udløb den 31. maj 2011. 35 leverandører og branchefolk var mødt op for at høre den nærmere begrundelse for annulleringen og for at give deres besyv med, forud for et snarligt genudbud. Der var livlig debat og god stemning.
Se oplæg og referat fra leverandørmødet
"Kartoflens dag blev fejret i København
kartoffeldag_394x231px.jpg
Onsdag en.15. juni fejrede børnehaven Himmel og Hav kartoflens dag, og for institutionens 40 børn bød dagen på både kartoffelsang, kartoffelkrebinetter, kartoffelsalat, kartoffelcreme, sildesalat med kartofler, kartofler på spyd og kartoffelpandekager. Sammen med kokke fra Københavns Madhus kreerede køkkenpersonalet dagens frokostmenu, hvor kartofler var det gennemgående tema.
Se billeder fra Kartoflens Dag i børnehaven Himmel og Hav
Hjælp

Oplever du problemer eller har du spørgsmål til dit abonnement

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109