Nyhedsbrev oktober 2011
I dag den 9. november fejrer Københavns Madhus den gode mad og de medarbejdere, der står bag de daglige måltider i kommunens institutioner. Det sker ved den årlige diplomfest for Køkkenløftet. Der er 70 % økologi i gryderne i de københavnske institutioner, og det har inspireret Fødevareministeren til at sigte efter høje økologiprocenter på landsplan. 230 deltog i Madhusets konference om børnemad, og vi håber, de har fået inspiration til at arbejde videre for den gode børnemad. Københavns Madhus inviterer til inspirationsarrangement om, hvordan de daglige måltider kan blive mere end ren rutine. Læs mere nedenfor.
"22 nominerede til årets køkkenløftdiplomer
_18V9301.jpg
I dag den 9. november holder Københavns Madhus den årlige diplomfest, hvor i alt 14 institutioner og medarbejder fra de københavnske institutioner bliver hædret med et diplom for deres indsats for maden og måltiderne i det forgangne år. Men festen skal hylde alle de offentlige måltider, dem der står bag gryderne og dem, der er ansvarlige for de daglige måltider året rundt. Overborgmester Frank Jensen er med, når 220 køkkenmedarbejdere, pædagoger, plejepersonale, lærere og institutionsledere m.fl. mødes i aften i festsalen på Københavns Rådhus. I år uddeles "Hjerteprisen" for første gang. Den går til institutioner, der sidste år fik prisen for det fuldendte måltid, og som har formået at holde den høje standard.
Læs om de nominerede institutioner her
"Landsdækkende økologimål for offentlige køkkener
17_ko_394x231.jpg
Københavns Kommune og de 900 københavnske køkkeners erfaringer med økologi inspirerer regeringen til national målsætning om økologi.Fødevareministeriet offentliggjorde den 1. november 2011 en målsætning om min. 60 % økologi i alle offentlige køkkener i Danmark. Målet er med i den kommende finanslov, og der er afsat 72 mio kr. til omlægning til økologi i de offentlige institutioner. Københavns Madhus vil i løbet af de næste måneder bistå fødevareminister Mette Gjerskov med at planlægge, hvad der skal til for at realisere målet om min. 60 procent økologi på landsplan. Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken to gange.
Københavnske institutioner inspirerer til landsdækkende økologimål
"230 ambassadører for den gode børnemad
camilla-394px.jpg
230 deltagere fra i alt 56 kommuner var repræsenteret, da Københavns Madhus holdt konference om børnemad den 31. oktober. Køkkenmedarbejdere, pædagoger, institutionsledere og medarbejdere fra kommunale forvaltninger og organisationer fra hele landet deltog i faglige workshops, diskussioner og erfaringsudveksling. Madhuset håber, at konferencen har givet deltagerne ideer og argumenter til det fremtidige arbejde med at sikre sunde og glade måltider for børnene i landets daginstitutioner.
Find oplæg og billeder fra konferencen her
"Måltidet er mere end daglig rutine
5_394x231.jpg
Hvad enten der serveres fælles frokost eller spises madpakker i daginstitutionen, er måltidet en tilbagevendende begivenhed hver dag - både for børn og pædagoger. Derfor påvirker henholdsvis gode og dårlige måltider både børnenes og de voksnes dagligdag. Københavns Madhus inviterer til inspirationsarrangement, hvor vi sætter fokus på, hvordan man kan skabe gode måltider for og sammen med børnene.
Læs mere og tilmeld dig her
Hjælp

Oplever du problemer eller har du spørgsmål til dit abonnement

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109