Nyhedsbrev oktober 2011
70 procent af maden i de københavnske gryder er nu økologisk. Dermed nærmer Københavns Kommune sig målet om 75 procent økologi ved udgangen af året, men der er stadig et stykke vej endnu. Københavns Madhus inviterer til inspirationsarrangementer om turmad og om, hvordan vi minimerer madspild. De skønne æbler blev hyldet i Madhusets økologi-kampagne. Madhusets Køkkenløfteam tog en busfuld medarbejdere fra byens plejehjem med på tur for at finde inspiration til økologi, smag, borddækning og meget mere. Læs mere nedenfor. God fornøjelse.
"På vej mod 75 procent økologi i de offentlige gryder
udvikling-i-samlet-økoprocent-2011_nyhedsbrev.jpg
Økologiprocenten for Københavns Kommunes institutionskøkkener er blevet målt for anden gang i år. 82 % af institutionerne har opgjort deres forbrug af økologiske varer, og resultatet viser, at 70 % af den mad, der serveres i Københavns Kommune, er økologisk. Fremgangen bringer kommunen et skridt tættere på målet om 75 % inden udgangen af 2011. Ved sidste økologimåling i april i år var resultatet 68 %. Den største fremgang i økologiprocent står skoler, hjemkundskab, plejehjem med modtagerkøkken og plejehjem med produktionskøkken for. Københavns Madhus vil fortsat følge udviklingen i institutionerne, og være med til at sikre at målet bliver nået inden årets udgang.
Læs mere om midtvejsmålingen og økotal for de enkelte institutionstyper her
"Når frokosten skal med ud i det fri
11.jpg
Den daglige frokost i institutionen behøver ikke at være en hæmsko for spontanitet og friluftsliv, og det handler Madhusets inspirationsarrangement den 21. november om. Vi fremstiller dejlig børnemad, der er egnet til at transportere, og vi fortæller om erfaringerne fra Madhusets turmadsprojekt, som vi gennemfører her i efteråret 2011. I turmadsprojektet arbejder vi med at inddrage børnene i at tilberede og pakke turmaden, og vi tager på tur med institutioner for at afprøve forskellig slags turmad. Vi tager på en heldags natur-tur med en udflytterinstitution. Her er maden i centrum, noget af maden findes i naturen, og maden tilberedes i det fri. Vi tager også på en lokal tur på Nørrebro, hvor vi udfordrer de flade klemmer med andre bud på den kolde turmad.
Læs mere og tilmeld dig her
"Til kamp mod madspild
til_kamp_mod_madspild_web_394px.jpg
Nye tal viser, at en tredjedel af den mad, som produceres, går til spilde, uden at blive spist. Spild af mad er et problem, i en verden hvor der er folk, der sulter, men spild af mad er også spild af penge. Den 16. november inviterer Københavns Madhus til inspirationsarrangement om madspild. Signe D. Frese, som står bag FDB’s antropologiske undersøgelse om madspild og rapporten ”Vi smider ikke mad ud!”, fortæller, hvordan madspild opstår og opleves af forbrugerne. Selina Juul fra forbrugerbevægelsen ”Stop Spild Af Mad” fortæller om foreningens kampagne for at gøre opmærksom på madspildet og om kogebogen af samme navn.
Læs mere og tilmeld dig her
"Æblet blev hyldet i økoløftet
ny-version.jpg
Bagte rødbeder med rødløg og Ingrid Marie, relish af Filippa, salat med Aroma og mynte og til sidst bagt Discorery med vanillecreme. Æblets dag er en af en række temadage i Økoløft 75% kampagnen, som Københavns Madhus har fejret sammen med københavnske institutioner. Den 5. oktober tog medarbejdere fra Madhuset på besøg i daginstitutionen Anna Havanna og kantinen på Københavns Rådhus, udstyret med kassevis af forskellige æblesorter og et par gode opskrifter.
Læs om mere om Æblets dag
"Workshop på hjul
DSC05343.jpg
Midt i september rullede en busfuld medarbejdere fra plejehjem i København ud på de sjællandske motorveje, landeveje og meget små veje for at finde inspiration til arbejdet med økologi. Der blev smagt på både brød, kaffe, flødeboller og pølser, der blev anrettet og food-stylet, kigget på bier, køer og grise.
Læs om turen og se billeder her
Hjælp

Oplever du problemer eller har du spørgsmål til dit abonnement

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109