Nyhedsbrev september 2011
Institutionerne i København er på vej mod 75 % økologi, og Københavns Madhus er i gang med at finde ud af, hvor langt der er til målet. Eat er populær på de københavnske skoler, og mandag den 5. september spiste 1110 børn rødbedefrikadeller. Vi har lanceret en ny sektion om børnemad på kbhmadhus.dk, hvor du kan blive klogere på stort og småt om børn, mad og måltider. Københavns Madhus gennemfører igen Jobprojektet, hvor ledige får mulighed for at stifte bekendtskab med job i små og store køkkener i København. Sidst men ikke mindst inviterer vi til skuekøkken med kokken Anh Lê fra restauranten Lêlê, som viser, hvordan det vietnamesiske gadekøkken kan oversættes til dansk.
"På vej mod 75 % økologi
pederlykke_plejehjem394px.jpg
Ved udgangen af december 2011 skal 75 % af maden i de kommunale gryder i København være økologisk. Netop nu er Københavns Madhus i gang med en midtvejsmåling, for at få et overblik over hvordan det går. 46 procent af institutionerne har tastet, og deres økologiprocent er på 65.
Følg kampagnen Økoløft 75 % her
"Rødbedefrikadeller til 1110 skolebørn
rødbedefrikadeller-394px.jpg
Mandag den 5. september stod eat-menuen på rødbedefrikadeller med stegte kartoffelbåde, yoghurtdip og gulerodsråkost. 1110 skolebørn havde valgt menuen den dag. Eat bliver mere og mere populær, og i uge 35 købte mere end 17 procent af de københavnske skoleelever eat.
Se efterårsmenuen for eat her
"Alt om børnemad
14_394x231.jpg
Hvordan bliver den kulinarisk attraktive, sunde, økologiske børnemad til virkelighed i daginstitutionerne? Besøg Københavns Madhus´ nye børnemadssite, og få viden, inspiration, gode ideer, konkrete opskrifter og meget mere.
Bliv inspireret til arbejdet med børn, mad og måltider på Madhusets børnemadssite
"På vej mod nyt job
Kvinder-i-køkken-394px.jpg
I foråret 2011 gennemførte 14 ledige et forløb med 5 ugers praktisk og teoretisk køkkenundervisning og 5 ugers praktik. Da kurset sluttede, var 9 af deltagerne i job. Københavns Madhus forventer at gennemføre jobprojektet igen i efteråret 2011. Vi hører meget gerne fra institutioner, der ønsker at fungere som praktikplads, og fra ledige, der ønsker at deltage som kursister.
Læs hvad jobprojektet går ud på her
"Lê Lê´s vietnamesiske gadekøkken
Lele-394px.jpg
Københavns Madhus inviterer til en eftermiddag, hvor kokken Anh Lê fra restauranten Lê Lê viser, hvordan det vietnamesiske gadekøkken kan oversættes til dansk. Det er sprøde snacks, nem fingermad og andre lækre sager. Udgangspunktet er råvarer, der er nemme at finde i de hjemlige butikker, og vi får et indblik i, hvordan man kan få det særligt vietnamesiske frem i maden.
Læs mere og tilmeld dig arrangementet her
Hjælp

Oplever du problemer eller har du spørgsmål til dit abonnement

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109