Pandekagedag-på-Øselsgården-topbillede.jpg
Nyhedsbrev plejehjem april 2011
Vores nyhedsbrev har fået nye klæder. Det betyder blandt andet, at I nedenfor kan læse en kort udgave af nyhedsbrevets indhold. Hvis I vil læse mere, hente opskrifter mm. klikker I på de indsatte links, og bliver derved ledt ind på vores hjemmeside.
Det er snart påske, og i denne måneds nyhedsbrev giver vi ideer til påskemad og minder om påskens mange traditioner. Vi har nu programmet til årets workshop på hjul klar, og I kan finde en lille påmindelse om nært forestående kurser, som vi tænker vil være relevante for en del af jer. Kristina Lyngevig går snart på barsel, og vi præsenterer hendes barselsvikar. God læselyst. Københavns Madhus.
"Forårsstemning
Forårsstemning, dansk royal barnedåb og bryllup i det engelske kongehus står for døren. Vintergækker, påskeliljer, tulipaner og krokus titter ligeså forsigtigt frem under højbede. Selv de fineste rabarberskud har overlevet den hårde vinter. April er samtidig fuld af royale aktiviteter. Torsdag d. 14. april er det tid til barnedåb for vores kongelige tvillinger. Vi har derfor fundet en opskrift frem på en festlig kage, som smager himmelsk. Oveni hatten er der d. 29. april bryllup i det engelske kongehus, vielse mellem Kate og William. Så brug kagen til "enten-eller" - eller "både-og".
Find opskriften på bryllups- og barnedåbskagen her.
"Påsketraditioner
Påsken er fra gammel tid kirkens største og vigtigste højtid, hvor Jesus døde og genopstod. Men påsken har også altid haft en anden og mere folkelig side, der foregik uden for kirken, og som rækker tilbage til en før-kristen tid. Vi har fundet lidt frem om påskens traditioner og værdier og om den traditionelle påskefrokost
Læs mere om påskens traditioner og om påskefrokost
"Workshop på hjul
Som tidligere annonceret holder vi en workshop den 14 og 15. september. Vi lover, at I får masser af inspiration under vores besøg på virksomheder og hos producenter, I får mulighed for at udveksle erfaringer med jeres kollegaer, I får dejlig mad og logi. Vi gør, hvad vi kan for at få skabt to fantastiske og begivenhedsrige dage sammen med jer.
Læs mere og se programmet her.
"Tag på kursus i maj
I maj månd tilbyder Københavns Madhus kurser i AMU-regi om appetitlighed og smag, om tilsmagning og om mellemmåltider blandt andet. Alle AMU-kurser er gratis for medarbejdere i institutioner, som deltager eller skal deltage i køkkenløftet.
Læs mere om kurserne om smag og om mellemmåltider her.
"Vi gør økologien op igen i maj
Vi foretager en måling igen i maj, hvor vi skriver og ringer rundt til jer og appellerer til en såkaldt "mellemtastning". Vi skal sammen sikre, at I hver især når jeres fastlagte delmål og dermed sikre det samlede mål om 75% økologi ved årets udgang.
"Hyldest til pandekagen
Den 8. marts havde Øselsgården besøg af Kristina Lyngevig og Cathrine Jerrik fra Københavns Madhus. Sammen med personalet fremtryllede vi ca. 600 mad– og dessertpandekager. Øselsgården havde valgt modellen hakket oksekødsfyld godt suppleret med "tøm køleskabet for grøntsager". Det giver anledning til at holde god sund køkkenøkonomi. Pandekagerne blev bagt, fyldt og gratineret i ovnen med ost og serveret med en lækker fyldig rissalat til. En fortælling om pandekagens dag, lå ved bordet i cafeen, så beboere og personale kunne tale sammen om traditionerne. Beboerne syntes dagen var sjov, de spiste med velbehag af både hovedret og dessert. Vi takker for, at Øselsgården sagde ja til at deltage i dagen. Det var en god oplevelse, som viste, at man kan nå langt, når man løfter i flok.
"Nyt ansigt i plejehjemsteamet
Kristina Lyngevig skal på barsel, og hun går fra med udgangen af maj. Vi har fundet en barselsvikar - Emma, som tager over for Kristina det næste års tid. Kristina og Emma kommer rundt i køkkenerne d. 10 & 11. maj, og håber på at hilse på mange af jer. Lidt om Emma: Jeg hedder Emma og er 32 år. Jeg har arbejdet med mad, ernæring og formidling og har en stor passion både for de bagvedliggende processer og ikke mindst for nydelsen af måltidet. Jeg er uddannet Ernærings- og Husholdningsøkonom og har de sidste 3 år arbejdet med fødevaresikkerhed og kvalitet i køkkenerne i Region Sjælland. Jeg glæder mig til arbejdet med økologi - sammen med jer.
Hjælp

Oplever du problemer eller har du spørgsmål til dit abonnement

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Madhus

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109