Nyhedsbrev december 2012
Så er det næsten jul igen og her i Københavns Madhus slutter vi året i godt humør efter et travlt efterår med Diplomfest, Nordisk Konference, endnu et afsluttet jobprojekt, og mange lærerige kurser og arrangementer - fx 'børn laver mad'. Vi er allerede klar til det nye år med et helt nyt kursuskatalog med kurser og arrangementer. Her fra Københavns Madhus ønsker vi jer alle en rigtig glædelig jul og på gensyn i 2013.
"Nyt kursuskatalog byder 2013 velkommen
skaertoft.png
Københavns Madhus er klar til kursussæsonen - foråret 2013 - med 34 kurser og inspirationsarrangementer. Et nyt kursuskatalog, frisk fra trykken, er på vej ud til institutionerne. I kursuskataloget vil I både finde populære kendinge og helt nye inspirationsarrangementer og kurser. Vi håber på, I finder noget, der falder i jeres smag.
Få en smagsprøve på kurserne og inspirationsarrangementerne her.
"Diplomfest: Hverdagsmad i verdensklasse
francesca_394x231.jpg
Den 21. november blev Københavns bedste offentlige måltider og køkkenmedarbejdere hyldet i festsalen på Københavns Rådhus. Direktør for Københavns Madhus, Anne-Birgitte Agger sagde: "Det her handler om kunsten at lave fantastisk hverdagsmad. Vi uddeler Køkkenløft Diplomerne for at hædre dem, der gør en særlig dyd ud af at lave gode hverdagsmåltider. Måltider der passer til de borgere, der spiser dem - uanset om de er gamle på plejehjem, voksne i kantinen, handikappede på bostedet eller børn i børnehaven eller skolen. Det i sig selv er selv er en helt særlig kunst og kræver et super godt håndværk."
Læs om vinderne her.
"Københavns økologi tiltrak udlandet

Københavns Madhus afholdte den 27–28. november en nordisk konference, hvor kvaliteten af den offentlige mad var på dagsordenen. Konferencen byggede på Københavns økologisucces og inspirerede deltagere fra flere nordiske og europæiske lande. De udenlandske gæster var især interesserede i de københavnske institutioners arbejde med den økologiske omlægning af hoveder og gryder.
Læs mere om konferencen og se billeder her.
"Har I brug for en ny køkkenmedarbejder?
Jobprojekt succes nb
Der er rift om de ledige, som har gennemgået Københavns Madhus' Jobprojekt. Over 55 % er kommet i beskæftigelse umiddelbart efter kursets afslutning. Og alt tyder på, at deltagerne trives i køkkenet, for 92 % af tidligere deltagere har svaret 'tilfreds' eller 'meget tilfreds' med kurset. Kontakt os hvis I mangler en ny køkkenmedarbejder i jeres institution, så formidler vi kontakten til kursisterne.
Læs mere om Jobprojektet i Københavns Madhus her.
"Vuggestuebørn kokkererer i Madhuset
børnlavermad.png
Børn og pædagoger fra 12 institutioner fra Amager var i starten af december på besøg i Københavns Madhus for at få inspiration til, hvordan børnene kan være med til at lave mad. Der var børn fra vuggestuealderen og op til 5 år, som alle deltog i at hakke grønkål, hvidkål og chokolade, ælte tærtedej, skære æbler ud, pakke sildefileter ind, stege forårsruller, og lave grissini og juice.
Se et lille filmklip og læs mere om børnenes maddage her.
"Decembers opskrift: Perlerug vendt i maltflødeskum
rug
Denne juleopskrift er dejlig for alle og specielt god til småtspisende. Flere af de sociale institutioner, som arbejder sammen med Københavns Madhus har brugt opskriften. Især børnehjemmene elsker den. Her minimerer man toppingen lidt, og sammen med en bolle, er det et godt mellemmåltid.
Se hele opskriften her.
Synes du godt om os?

Så klik 'synes godt om' på vores Facebook og følg med i, hvad vi laver. Vi vil også meget gerne høre, hvad du mener og synes, så tilføj gerne kommentarer.

Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109