Nyhedsbrev februar 2012
Pga. fejl i overskriften i det nyhedsbrev vi netop har sendt ud, sender vi hermed februars nyhedsbrev endnu engang. Vi beklager ulejligheden.


Københavns Madhus støtter arbejdet med at stoppe madspild og indbyder til en debat-eftermiddag om emnet. Den årlige økologimåling er i gang i de københavnske institutioner, målet er 75%. Fotografen Brian Berg har nu besøgt 600 køkkener og taget billeder af medarbejdere og af maden. Læs om det elektroniske værktøj "Menuplanen". Københavns Madhus giver gode råd til, hvordan man får børnene med i køkkenet, og der er kursus om børnemad. Læs mere nedenfor.
"Stop madspild
P1070811.jpg
Københavns Madhus støtter kampen mod madspild og indbyder til en eftermiddag, hvor vi ser på, hvorfor vi smider så meget mad ud. Du kan møde forbrugerbevægelsen "Stop Spild af Mad", og du kan få konkrete idéer til, hvad du kan gøre for at minimere madspild. Nye tal viser, at en tredjedel af den mad, som produceres i Danmark og på verdensplan, går til spilde, uden at blive spist. Det er et problem i en verden, hvor mange mennesker sulter, og hvor vores fødevareproduktion er en af de største årsager til den truende klimaforandring.
Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her
"Den årlige økologimåling er i gang
kartofler.jpg
Den årlige økologimåling er i gang i København, og vi er spændte på, om vi når målsætningen om 75 % økologi i de kommunale køkkener. Samtlige institutioner i Københavns Kommune skal indtaste deres vareforbrug, og herefter får de oplyst deres økologiprocent. Indtil videre har 35 % af institutionerne tastet, og økologiprocenten ligger lige nu på 71. Der er deadline for at taste d. 24/2, og det samlede resultat foreligger efter påske.
Læs mere om økologimålingen her
"Fotograf på besøg i 600 institutioner
Bernstoffsgade-(kantine)_hi.jpg
I forbindelse med kampagnen Økoløft 75%, har vores fotograf Brian Berg siden foråret 2011 cyklet rundt til institutionerne i København for at tage billeder af dagens ret og af de mennesker, der har lavet maden. Han har indtil videre besøgt ca. 600 institutioner, og det er der kommet mange rigtig flotte billeder ud af. Ud fra billederne har vi skabt ’Øko-kortet’, hvor du fx. kan finde en institution, du kender. Hvis du arbejder i en institution, der endnu ikke har haft besøg af fotografen Brian Berg, er du velkommen til at kontakte Vibeke Schellerup på tlf. 4132 2543 for at booke en tid.
Se de 600 portrætter her
"Menuplanen - en genvej til sund børnemad
_MG_0695V5OF-394x231px.jpg
Menuplanen er et elektronisk menuplanlægningsværktøj udviklet til daginstitutioner. Menuplanen gør planlægningen af de daglige måltider nemmere og sikrer, at den mad, der kommer på tallerkenen, er ernæringsrigtig og appetitvækkende. Den køkkenansvarlige slipper for selv at skulle lave ernæringsbereg-ninger, kalkulere opskrifter og indkøbslister. Samtidig tilbyder menuplanen appetitvækkende, varierede menuer med udgangspunkt i årstidens råvarer. Lige til at gå til. Prisen for et års abonnement er normalt kr. 2900,-. Vi tilbyder frem til 1. april 2012 et års abonnement til introduktions-pris: kr. 2500,-. Priserne er ekskl. moms. Kontakt Anne Goto, Københavns Madhus, hvis du vil tegne abonnement: mail: anne@kbhmadhus.dk eller på tlf. 41 32 25 49
Læs 7 gode grunde til at bruge Menuplanen
"Inviter børnene med i køkkenet
1_394x231.jpg
Vær med når cand. psych. Per Schultz Jørgensen og pædagog Michelle Timm giver konkrete forslag til, hvordan børnene kommer med i institutionskøkkenet. Til inspirationsarrangementet "Giv børnene skeen i egen hånd" præsenterer vi køkkenudstyr, der kan bruges af børn og kommer med bud på, hvordan køkkenet bedst indrettes, så der er plads til både store og små. Arrangementet er for ansatte i daginstitutioner.
Læs mere om inspirationsarrangementet og tilmeld dig her
"Bliv klogere på børnemad
13_394x231.jpg
Der er ledige pladser på kurset "ernæringsrigtig mad til børn". På kurset arbejder vi teoretisk og praktisk med at sammensætte ernæringsrigtige menuer til børn med udgangspunkt i årstidens råvarer.
Læs mere om kurset og tilmeld dig her
Hjælp

Oplever du problemer eller har du spørgsmål til dit abonnement

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109