Nyhedsbrev januar 2012
I sidste halvdel af 2011 har cirka 18 procent af eleverne på de københavnske eat-skoler købt skolemad. EAT er med andre ord blevet populær på rigtig mange skoler. 6 daginstitutioner har inviteret børnene med i køkkenet for at være med til at tilberede de daglige måltider. Vi byder på kurser om simremad, grøntsager og meget mere. En ny revolution af maden i idrætslivet er på vej. Fotografen Brian Berg har nu foreviget medarbejdere og måltider på 500 institutioner i København. Læs mere i januar måneds nyhedsbrev. God fornøjelse.
"Salget af EAT er stigende - god forankring på skolerne er årsagen
burger-vinter-394px.jpg
Mellem 18 og 19 % af eleverne på de københavnske EAT-skoler har købt EAT-mad dagligt i det sidste halvår af 2011. Det svarer til, at der sælges omkring 17.000 måltider ugentligt. De skoler, hvor mange elever køber EAT, er skoler, der prioriterer maden højt og sørger for, at der skabes en kultur for at købe skolemad, og at tilbuddet om EAT er kendt af skolens børn og forældre.
Læs mere om EAT og salget i 2011
"Når børn laver mad
8_ko_394x231.jpg
"Bare gå i gang, lav noget børnene synes er sjovt. Formuler en madpolitik og tag udgangspunkt i denne." Sådan lyder rådet fra en af de 6 daginstitutioner, der har deltaget i projektet "Børn laver mad", som Københavns Madhus tog initiativ til i efteråret 2011. Formålet er i første omgang at indsamle erfaringer med at inddrage børn i tilberedning af de daglige måltider i institutionen og videregive dem som inspiration til andre institutioner, der ønsker at inddrage børnene i tilberedning af de fælles måltider.
Læs mere om projekt børn laver mad og institutionernes erfaringer
"Lær at lave simremad der smager og få nye ideer til at trylle med grøntsager
1_ko_394x231.jpg
Kom til kursus i Københavns Madhus. Få inspiration til at lave simremad, som smager fantastisk og får hele institutionen til at dufte. Der skal braiseres kalvebryst og svineskank, og måske også en hals og en hale, sammen med sæsonens dejlige urter. Kurset "Kød og simremad" foregår den 7.-9. februar. Vi byder op til trylleri med grøntsager. Nogle gange kan det knibe med fantasien, når menuen skal planlægges. På kurset ser vi på, hvordan grøntsager kan tilberedes, så alle bliver glade af at spise dem, uden at arbejdet i grøntrummet tager for megen tid. Kurset "Grøntsager i centrum" foregår den 21.-23. februar.
Læs mere om kurserne og tilmelding dig i kursuskalenderen
"Kulinarisk revolution i idrætslivet på vej
SMIL-14-394px.jpg
Nordea Fonden har netop bevilliget lidt over 5 mio. kr. til et 3-årigt projekt, der skal være startskuddet på en national kulinarisk og sund revolution af maden i danskernes idrætsliv. Københavns Madhus er sammen med Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen, DGI og Halinspektørforeningen en af de partnere, der skal få projektet til at blive en succes og derved få skabt et nyt og sundt koncept, som appellerer til fremtidens idrætsudøvere, og giver genlyd i den danske idrætsverden.
Læs mere om den kulinariske revolution i idrætslivet
"Økologi-måling 2011
17_ko_394x231.jpg
I år er det et spændende år, hvor institutioner i Københavns Kommune skal nå en økologi-procent på 75. 2011 har været kampagne-år, og i samarbejde med kommunens institutioner har vi arbejdet intensivt for at hæve økologi-procenten i de kommunale køkkener. Vi er derfor spændte på, om vi når målet i alle køkkener? Alle institutioner der taster deres øko-tal til tiden, inden 24. februar, deltager i lodtrækningen om forskellige lækre præmier, bl.a. gavekort til Restaurant Saison. Læs mere via linket nedenfor. Følg med i målingen på øko-kortet Se hvordan det går jeres kollegaer i andre køkkener. På vores øko-kort er der billeder og økologi-procenter fra omkring 500 kommunale køkkener. Siden bliver løbende opdateret med de nyeste økologi-procenter. Find kortet på www.kbhmadhus.dk/oekologi/oekoloeft/oeko-kortet
Læs mere om økologi-måling, præmier og vejledning til tastning af økotal
Hjælp

Oplever du problemer eller har du spørgsmål til dit abonnement

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109