Nyt om ældremad fra Københavns Madhus marts 2013
Kære Plejehjem,

Vi ønsker at inspirere til, hvordan I kan øge andelen af økologi på jeres plejehjem med skarpt blik på at holde budgettet. Derfor vil vi hver måned i det næste år dele tips og gode erfaringer med jer.

Nogle gange vil vores mail være mest relevant for modtagerplejehjem og andre gange vil den være målrettet produktionsplejehjem. Vi tror på, det er godt at dele erfaringer på tværs -ligesom I gør i jeres netværk - så hvorfor ikke også gøre det omkring mad.

Mange hilsner,

Ældremadsteamet, Københavns Madhus
___________________________________________________________

Råd til mere økologi på modtagerplejehjem

I denne første nyhedsmail deler serviceleder Karin Elmquist erfaringer fra modtagerplejehjemmene Pilehuset og Poppelbo-Lærkebo, som har økologiprocenter på over 80%. Hun siger:

1. Vi har slanket vores koncept. Vi har fx kun en slags marmelade, en slags kiks, begrænset saftevand (serveres som regel kun som tilbehør til risengrød). Vi sparer rigtig mange penge her.

2. Boller og kager pakkes som 'ryst posen' – præ-pakkede. Poserne pakker vi centralt og de indeholder fx sukker, kakaopulver, kokosmel, bagepulver, vanillesukker m.m. De hentes af afdelingerne i Fru Hansens kælder - sammen med en opskrift.

3. Den gode kommunikation afdelingerne imellem er vigtig. Hvilke varer har de og hvad mangler de på afdelingerne? Nogle varer deles imellem afdelingerne inden fx holdbarheden udløber for at minimere madspildet.

4. Vi skal suge erfaringer fra hinandens plejehjem. 'Det kan godt lade sig gøre, at have en høj økologiprocent i et modtageplejehjem!', som Karin Elmquist siger.

Karin Elmquist vil gerne opfordre interesserede til at ringe på 27 22 00 36 for at høre nærmere eller aftale tid for besøg på Pilehus/Poppelbo.
"
aeldredameskaaler

Hjælp

Oplever du problemer eller har du spørgsmål til dit abonnement

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109