Nyt om ældremad fra Københavns Madhus maj 2013
Kære Plejehjem,

I denne måned sætter vi fokus på økologiomlægning, og hvordan den hænger sammen med økonomien og især kødforbruget. Vi ser på, hvordan man kan få råd til økologisk kød og samtidig lave både ernæringsrigtige og smagfulde retter og mellemmåltider til de ældre. Vi inviterer jer også til at se en lille film om Bryggergården, som viser, at økologiomlægning også kan gavne køkkenpersonalet.

Mange hilsner,

Ældremadsteamet, Københavns Madhus
"Når halve grise bliver til god økonomi og mere økologi
koedkursus_nb
For at nå op på 90 % økologi før 2015, som er den politiske målsætning i Københavns Kommune, må især plejehjem være opmærksomme på at få kødet med. I april 2013 var Heidi Hansen, kok og kulinarisk rådgiver i Københavns Madhus, på besøg på Højdevang Sogns Plejehjem i to dage for at inspirere køkkenpersonalet til selv at opskære grise for at spare penge - penge som kan bruges på økologi.
Læs om og se billeder fra kødkurset på Højdevang Sogns Plejehjem her.
"Bryggergårdens rejse
bryggergaarden
Som en del af den økologiske omlægning af Bryggergårdens køkken, er økonoma Jytte Jensen og hendes kollegaer også begyndt at opskære dyr selv. Det handler ikke kun om økologi og økonomi men også om arbejdsglæde. Jytte siger: "Det har været en proces, hvor jeg kan se, at mine medarbejdere er blevet meget mere glade for at gå på arbejde, fordi vi selv lægger præget på det mad, vi laver, i stedet for at vi står og klipper poser op og åbner dåser."
Se en lille film om Bryggergårdens økologiomlægning her.
"Store Smagedag begynder at simre
simresmag
Onsdag den 18. september er det Store Smagedag. Store Smagedag er både en forening og en festdag, der vil sætte smag og gode spiseoplevelser på dagsordenen rundt om i de danske storkøkkener. Københavns Madhus bruger anledningen til at sætte fokus på den kulinariske kvalitet af måltider på plejehjemmene - blandt andet gennem et samarbejde med kostkonsulenterne for plejehjemmene i de forskellige bydele. I 2013 bliver temaet for Store Smagedag 'simresmag'. Claus Angelo, som er kulinarisk rådgiver for Københavns Madhus, er også Store Smagedags ambassadør og har lavet en brochure om simresmag.
Læs mere om Store Smagedag og download inspiration om simresmag her.
Hjælp

Oplever du problemer eller har du spørgsmål til dit abonnement

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Madhus

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109