Nyhedsbrev april 2013
Velkommen til aprils nyhedsbrev, som byder på stof til eftertanke - kan det betale sig for kommuner at spare på madområdet? Kan man bruge lockout-perioden i skolerne på noget godt? Hvorfor skal smag og sensorik i fokus i sociale institutioner? Få Københavns Madhus' syn på sagerne og ikke mindst en let fiskeopskrift til inspiration ude i institutionerne.
"Man får den mad, man betaler for
aeldre_flaeskesvaer_394.jpg
En artikel i magasinet Danske Kommuner omtalte for nyligt, at der i følge BDO og Deloittes ligger et besparelsespotentiale på mellem 20-50 % i de danske kommuner ved at effektivisere vej og park og madproduktionen. Faglig Chef i Københavns Madhus, Andreas Buchhave Jensen, giver analysen et modspil ved at påpege nogle af de konsekvenser, der er ved en fortsat øget centralisering af madproduktionen til fx de ældre.
Læs Andreas Buchave Jensens kommentar her.
"Sociale institutioner får smag for sensorik
sof_dag_nb.jpg
35 medarbejdere fra sociale institutioner i København fik smag for sensorik, da Københavns Madhus i starten af april inviterede til inspirationsarrangement med smagen i centrum. Der blev leget med teksturer i alle afskygninger - sprødt, blødt, surt, salt, sødt og knasende, og deltagerne blev introduceret for forskellige måder at tilberede årstidernes grøntsager og kød.
Læs mere om dagen og deltagerne her.
"Danmarks første Jumpcafé åbner i Albertslund
jump_koeler_nb.jpg
Borgere, borgmesteren og brugere af idrætsanlægget i Albertslund var mødt op for at fejre åbningen af Danmarks første Jumpcafé, hvor de franske hotdogs, sodavand og pomfritter var skiftet ud med grove sandwich, salater og frugtsmoothies. Jumpfood er en del af projektet "Sundere mad i idrætslivet - SMIL", der forsøger at ændre madkulturen i idrætslivet.
Læs mere om åbningen og om Jumpfood her.
"Mere køkkenplads i Kødbyen
koekken_nyt_web_nb.jpg
I slutningen af marts blev Københavns Madhus nye køkkenfaciliteter indviet. Det nyindrettede køkken skal være base for et nystartet rotationsprojekt, der kører i 2013. Køkkenet ligger et stenkast fra Københavns Madhus, Bastbygningen, og er fuldt funktionelt med alt hvad der hører sig til et produktionskøkken.
Læs om hvorfor der er brug for mere køkkenplads her.
"Lockout pepper skolemaden op
butterchricken-vinter-2011.jpg
Normalt laver EAT-køkkenet skolemad til Københavns elever, men nu hvor der ingen elever er i skolerne, er der heller ingen skolemad. I stedet for at sende EAT-medarbejderne hjem med fuld løn, benytter det store skolekøkken den stille lockout-tid til at finde på nye ideer til skolemaden og på at give medarbejderne mulighed for at komme på inspirationskurser.
Læs mere og se en kort film fra EAT-køkkenet her.
"Aprils opskrift: Rillette af røget makrel og kartoffel
makrel8_nb.jpg
Mangler du inspiration til, hvordan du kan få mere og varieret fisk i din institution? Prøv denne forårsudgave af røget makrel. Hvis du har lyst til at få mere inspiration til at tilberede og servere fisk som hverdagsmad, så kom på AMU-kursus i Københavns Madhus, den 29. maj 2013, hvor Lone Voss, Økonoma og Kenneth Wexiø, Kok, tilbereder lækre fiskeretter, der smager af havet.
Få hele opskriften og link til vores fiskekursus her.
Synes du godt om os'?

Så klik 'synes godt om' på vores Facebook og følg med i, hvad vi laver. Vi vil også meget gerne høre, hvad du mener og synes, så tilføj gerne kommentarer.

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109