Nyhedsbrev august 2013
Velkommen til augusts nyhedsbrev. Knapt er EAT-smagsprøverne på første skoledag blevet nydt, før vi er i gang med efterårets program, som står på udvidelse af Københavns Madhus - vi begynder at arbejde med andre kommuner i Danmark, Den Økologiske Uge med Cooking Kids og Økologisk Markedsdag, åbning af ny Jumpcafé i Aalborg og masser af inspirerende kurser. Vi glæder os til et begivenhedsrigt efterår med jer.
"Millionbevilling sikrer økologi til tusindvis af borgere
okologi_national
Københavns Madhus ruster op til stor økologiomlægning af offentlige køkkener uden for København. NaturErhvervstyrelsen har netop bevilget et tocifret millionbeløb til ’Projekt omlægning i hoveder og gryder’, som vil komme mindst 38.000 borgere i Danmark til gode, involvere 600 køkkener, 1000 køkkenmedarbejdere og øge det årlige økologiske forbrug med mere end 4.300 tons.
Læs mere om økologifremmeordningen og 'Projekt omlægning af hoveder og gryder' her.
"Første skoledag med EAT
eat_dag
I denne uge starter tusindvis af nye, spændte 0.klasse-elever i landets skoler, og Københavns Madhus' medarbejdere har haft travlt med at byde københavnske elever og deres forældre velkomne i skolelivet med smagsprøver og information om EAT. Skolestartskampagnen for EAT skal gøre nye forældre opmærksomme på madordningen, der er sund, velsmagende og 75% økologisk. Vi lagde blandt andet vejen forbi Ålholm skole i Valby, hvor forældre fik mulighed for at smage den mad, der fremover kan give deres børn energi til dagen - og måske mod på at prøve nye, spændende retter.
Læs mere om 'første EAT-dag' på Ålholm Skole her.
"Vær med til Økologisk Uge i Københavns Madhus
okologisk_uge
I næste uge er det både Økologisk Uge og Copenhagen Cooking og Københavns Madhus er selvfølgelig med! Tirsdag afholder vi Cooking Kids - en konkurrence for børnekokke - og torsdag er det traditionen tro Økologisk Markedsdag i vores gård, hvor gæster kan smage sig frem gennem boder med alverdens økologiske godter. Der er gratis entré til begge arrangementer. Vi glæder os til at se jer.
Læs mere om arrangementerne her.
"Aalborgs sportsfolk får Jumpcafé
jumpfood_aalborg
I går slog idræts- og kulturcenteret Gigantium i Aalborg dørene op for en ny Jumpfood-Café, hvor kunderne i fremtiden får mulighed for at nyde nyudviklede Jump-retter i nyindrettede lokaler i idræts- og kulturcentrets café. Det er det landsdækkende projekt "Sundere mad i idrætslivet - SMIL" der, sammen med blandt andet Københavns Madhus, står bag konceptet Jumpfood, der handler om at forene sjov, sund og udforende mad med indretning og idræt.
Læs mere om Jumpcaféen i Aalborg og SMIL her.
"Augusts opskrift: Sandor Katz’ krautchi
krautchi
Amerikanske fermenteringsguru Sandor Katz er ekspert i konservering og fermentering og besøger den 27. august Københavns Madhus, hvor han vil fortælle om fermenteringens historie og de levende kulturers ernæringsmæssige kvaliteter. Han vil også vise, hvordan han sylter grøntsager og ikke mindst give gode råd om, hvordan man kan bruge mælkesyrnede produkter i retter og måltider.
Få opskriften på Katz' krautchi her.
Følg os på Facebook

Klik 'synes godt om' på vores Facebook og følg med i, hvad vi laver. Vi vil også meget gerne høre, hvad du mener og synes, så tilføj gerne kommentarer.

Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Madhus

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109