Nyhedsbrev juli 2013
Sommerferien er over os, men i Københavns Madhus er gryderne stadig i kog med blandt andet afslutning af Amager-indsats og ØKOløft 75% samt forberedelser til Cooking Kids 2013 og efterårets kurser. Vi varmer også op til vores første Roskilde Festival - alt sammen noget vi gerne vil dele med jer samtidig med, at vi vil ønske jer alle en rigtig god sommer.
"Efterårets kurser i Københavns Madhus
Kursuskatalog efterår 2013
Københavns Madhus er klar til efterårets kursussæsonen med 37 kurser og inspirationsarrangementer. Et nyt kursuskatalog, frisk fra trykken, er på vej ud til institutionerne. I kursuskataloget vil I både finde populære kendinge og helt nye inspirationsarrangementer og kurser. Vi håber på, at I finder noget, der falder i jeres smag.
Få en smagsprøve på kurserne og arrangementerne her.
"Københavns Madhus på Roskilde Festival

Københavns Madhus-medarbejdere kickstarter sommerferien med en kæmpe frivillig indsats på årets Roskilde Festival, hvor vi for første gang stiller op med en Madhus madbod. Maden er inspireret af en EAT favorit - henholdsvis langtidsstegt lammehals og falafel serveret i fladbrød - i en festivalsvenlig udgave, der kan spises med én hånd, mens der i den anden er plads til en hjemmebrygget ginger beer, som er en god kur mod tømmermænd. Kom og smag, hvis du er på festival eller følg med på vores facebook-side.
Læs mere om Københavns Madhus på Roskilde Festival her.
"Køkkenmedarbejdere overtager Københavns Rådhus
Udstilling raadhushallen juli
Bannere, skilteskov, madbilleder og godt humør fyldte hele Rådhushallen, da vores fotoudstilling med portrætter af Københavns hverdagshelte - de 1750 køkkenmedarbejdere - sluttede sin vandring på Rådhuset. Overborgmester Frank Jensen åbnede udstillingen og bød de 300 gæster på Rådhuspandekager. Med udstillingen fejrer vi køkkenmedarbejderne, der har realiseret kommunens mål om 75% økologiske fødevarer. Åbningen var også startskuddet på anden del af kampagnen - nu med målet om 90% økologi i Københavns kommunale køkkener inden udgangen af 2015.
Læs mere og se billeder fra åbningen her.
"Ørestad Skole får grødgevinst
groed vinder orestad nb
I foråret vandt Inez fra Ørestad Skole Københavns Grødmesterskab, som Københavns Madhus afholdte i samarbejde med GRØD. Præmien var en dag i køkkenet sammen med grødmageren Lasse Skjønning Andersen. I juni blev præmien indfriet, og Lasse gik i køkkenet med 30 af skolens børn.
Læs om grøddagen på Ørestad Skole og se vores film fra Grødmesterskabet her.
"Cooking Kids 2013
cooking kids nb
Den 27. august inviterer Københavns Madhus, i samarbejde med Copenhagen Cooking, til en spændende dag med fokus på madhåndværk, smag og kvalitet. Børn fra københavnske skoler vil dyste i, hvem der er årets bedste børnekokke, når "Cooking Kids 2013" for første gang løber af stablen i Københavns Madhus' gård. Kom og hep og prøv selv sjove madudfordringer efter konkurrencen.
Læs mere om arrangementet her.
"Amager-indsats afsluttes med manér
Amager nb
Københavns Madhus og Børne – og Ungdomsforvaltningen i København valgte i 2012 at fokusere og koncentrere ressourcer omkring udvalgte områder og daginstitutioner. I det sidste halvandet år, har vi har stillet skarpt på Amager, hvor vi sammen med institutionerne har arbejdet målrettet med at løfte kvaliteten af maden og måltider og inddragelse af børnene i madlavningen. Amager-indsatsen har inkluderet kurser, arrangementer, Køkkenløft, oprettelse af køkkenfagligt netværk og ikke mindst en lokal madguide 'Amagerruten'.
Læs om, hvordan det foregår, når børnemadsteamet sætter fokus på ét område.
"Julis opskrift: Grøn suppe
skvalderkaal
Grøn suppe er en rigtig sommerret, hvor både grøntsager fra haven og ukrudt kan forvandles til en skøn frokost. Grøntsager og krydderurter fra haven og fra naturen kan blive til dejlig mad, som kan laves sammen med børn. Københavns Madhus afholder i august 2013 kurset "Køkkenhaver og pædagogik", hvor vi kommer med bud på hvordan det grønne kan komme fra jorden til bordet.
Få opskriften på grøn suppe og læs mere om kurset her.
Københavns Madhus på Facebook

Klik 'synes godt om' på vores Facebook og følg med i, hvad vi laver. Vi vil også meget gerne høre, hvad du mener og synes, så tilføj gerne kommentarer.

Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109