Nyhedsbrev marts 2013
Vi byder foråret velkommen med nyheden om, at københavnske forældre har stemt ja i børnemadsvalget, som foregik lige før jul. Vi siger også tillykke til de københavnske institutioner, som netop har modtaget økologiske spisemærker i sølv og guld. Derudover er der to opskrifter til jer: Den første københavnermester i grøds vinderopskrift og Urtekrams trekornsgrød med blåbærsirup. Vi giver også lidt inspiration til at komme ud i forårssolen med tips til at sætte kartofler til forspiring og lave billige potter til byhaven.
"Børnemadsvalg: Ja tak til fælles måltider
tallerkenmedmad
I november og december 2012 skulle forældrene i Københavns Kommunens daginstitutioner beslutte, om deres børn fra sommeren 2013 og to år frem fortsat skal have fælles frokostordning. Langt størstedelen sagde ’ja tak’, hvilket betyder, at i alt 90,4 % af Københavns Kommunens børn i vuggestuer og børnehaver fortsat får glæde af en fælles madordning.
Læs mere om madvalget og se en film om børnemad og pædagogik
"Den første Københavnermester i Grød er...
groedmesterskabsal
Inez Hunæus fra Ørestad Skole vandt Københavns første Grødmesterskab med en grød, der i følge dommerne var "perfekt". Omkring 500 gæster kom for at se køkkenmedarbejdere fra nogle af Københavns offentlige institutioner dyste om, hvem der laver byens bedste grød. Tanken bag mesterskabet og arrangementet var at gøre en dyd ud af den billigste hverdagsmad, som kan give plads i budgettet til fx økologi. Derudover var der også fokus på råvarer af høj kvalitet og udfordringen i at lave grød for forskellige målgrupper i offentlige institutioner.
Læs om Københavns Grødmesterskab og få vinderopskriften her.
"Copenhagen Food Fair bød på udstilling, smagsprøver og spisemærker
bellacenternb
På Copenhagen Food Fair i Bella Centeret i sidste uge var der fokus på økologi, og Københavns Madhus var der med fotoudstillingen 'Mennesker bag tallerkenen', som hylder Københavns 1750 køkkenmedarbejdere, der har gjort byen 75 % økologisk. Der blev også uddelt smagsprøver fra skoler, daginstitutioner, sociale institutioner og plejehjem. Vi var også med, da fødevareministeren uddelte økologiske spisemærker til de københavnske institutioner for deres økologiresultater. Blandt modtagerne var Rundskuedagens Plejehjem, Lynghuset, Børnehuset 8-tallet, Bispebjerghjemmet og Bostedet Hyldeblomsten.
Læs mere om uddelingen af de økologiske spisemærker her.
"Hør hvordan det gror sammen med Signe Wenneberg
byhavernb
Foråret er på vej. Hvorfor ikke udnytte at dagene endelig byder på lunere timer, og at årstiden indbyder til forårsspiring? Dyrkning af grøntsager kan bruges som et pædagogisk værktøj i skoler, børnehaver og institutioner. Kom til inspirationsarrangement den 13. marts og få tips af Signe Wenneberg og Kirsten Blicher Friis til hvordan I kan skabe haver i jeres institutioner - med læring og leg i centrum.
Læs mere og få tips til at spire kartofler og lave potter her.
"Marts opskrift: Urtekrams trekornsgrød med blåbærsirup
urtekrampose
Med posevis af linser, gryn, nødder, tørrede æbletern, solsikkekerner og godteposer med æble/kanel grød var Urtekram med til at give gode grødoplevelser til gæsterne ved Københavns Madhus grødarrangement under Copenhagen Cooking. Børn fik muligheden for at lave deres egen grød med toppings, og alle kunne få en portion grød lavet over bål. Lene Iversen fra Urtekram har også kreeret en opskrift på en anden grød, lavet på tre forskellige korn, som I kan lave derhjemme.
Få hele opskriften her og se billeder af grødaktiviteter i gården
Hjælp

Oplever du problemer eller har du spørgsmål til dit abonnement

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109