Nyhedsbrev november 2013
Velkommen til novembers nyhedsbrev. Vi runder et travlt efterår af med et stort fokus på ældremad - både internt og eksternt. Så er der historier fra et 7-ugers kursus for køkkenmedarbejdere og en opfordring til at melde jer på bagekursus. Vi er i øvrigt i fuld gang med at lave kursuskataloget for foråret 2014, som I kan læse mere om i næste nyhedsbrev.
"Fokus på mad og måltider til ældre
ældremadsbillede
I oktober afholdte Københavns Madhus en stor konference om 'Maden på Plejehjem', hvor vi debatterede, delte erfaringer og undersøgte, hvordan ældremaden kan fylde mere og gøres bedre. Ældremaden kom for alvor på dagsordenen med en artikelserie i Politiken, hvor Anne-Birgitte Agger, direktør i Københavns Madhus, blev interviewet. Som prikken over i'et har denne uge budt på workshop for københavnske plejehjem, der arbejder på at komme op på 90 % økologi i deres køkkener.
Læs mere om hvordan vi synes, maden til ældre bør være.
"Vi ruster op til Økoløft Danmark
økoløft logo nb
I sommer fik Københavns Madhus en bevilling fra NaturErhvervstyrelsen til en stor økologiomlægning af offentlige køkkener uden for København. Hele efteråret har vi været i gang med forberedelserne til det helt store økologiomlægningsprojekt, som går under navnet Økoløft. I Lejre er økologiomlægningen allerede i gang og hundredvis af institutioner i Aarhus og på Bornholm bliver lige nu besøgt af Københavns Madhus' medarbejdere for at få planlagt det videre omlægningsforløb.
Læs mere om hvor vi er med Økoløft her.
"Ny inspiration i køkkenet
rotationshold nb
Københavns Madhus afholder kurser af forskellige længder for køkkenmedarbejdere i kommunale institutioner. Læs om hvordan køkkenmedarbejdere fra daginstitutioner fik ny inspiration til det daglige arbejde under et 7-ugers kursus. Motivation, sparring og økologiske aha-oplevelser er noget af det, Andreas, Bente og Lone har taget med sig.
Læs mere her og få links til tre historier fra virkeligheden.
"Novembers opskrift: Langtidshævet kernebrød
Novembers opskrift brød nb
Marie-Louise Risgaard fra Skærtoft Mølle deler her en opskrift på langtidshævet kernebrød, som er fremragende i store portioner, da der er kerner og fuldkorn, lang holdbarhed, god skorpe og saftig krumme. Hvis du har lyst til at få mere inspiration til at bage brød af høj kvalitet, så kom til inspirationsarrangementet 'Brød og kærlighed' i Københavns Madhus, den 20. november.
Læs mere og tilmeld dig til her.
Følg os på facebook

Klik 'synes godt om' på vores facebook og følg med i, hvad vi laver. Vi vil også meget gerne høre, hvad du mener og synes, så tilføj gerne kommentarer.nt

Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109