Nyhedsbrev oktober 2013
Velkommen til oktobers nyhedsbrev, hvor der er sidste nyt fra vores Diplomfest på Københavns Rådhus, en invitation til EAT i Natten i - og så er vi glade for endelig at kunne dele vores store historiefortælling om EAT med jer - rapporten ’Skolemadssatsningen i København 2007-2012’. Sidst, men ikke mindst, får I også et par sylteopskrifter, som er blevet afprøvet i stor stil.

"Københavns Madhus Diplomfest 2013
diplom2013
For femte gang inviterede Københavns Madhus til stor Diplomfest på Københavns Rådhus, hvor vi satte fokus på de 1750 køkkenmedarbejdere, der dagligt arbejder for at højne kvaliteten af maden og måltiderne i de offentlige køkkener i København. Ved Diplomfesten blev de køkkenmedarbejdere, værter og institutioner, der har gjort en helt særlig indsats for at forbedre maden og måltiderne for Københavns borgere, hyldet med fest og diplomuddeling.
Læs sidste nyt om Diplomfesten og se billeder her.
"Ny historiefortælling om skolemad
eat rapport lancering
Vi har lige afholdt lancering af vores nye rapport - ’Skolemadssatsningen i Kbh 2007 - 2012’. Med rapporten fortæller vi historien omkring skolemadssatsningen fra den spæde begyndelse i 2007 til det, der i dag er kendt som skolemaden EAT og spises af tusindvis af københavnske skoleelever hver dag. Det er en historie om mad, velsmag og kampen for at få det til at gå op i en højere enhed med ernæringsanbefalinger og salgstal.
Læs mere om rapporten og få et link til download her.
"EAT i Natten i Københavns Madhus
eat i natten
Igen i år inviterer vi til EAT i Natten i Københavns Madhus, hvor elever fra københavnske skoler er kokke, værter og tjenere for gæster, der kommer for at smage på en af efterårets EAT-retter. Denne gang serveres braiseret oksekød med mos og rødkålssalat eller fattigmandsbouillabaise med chilimayo og croutoner. Til dessert står den på citronkage med timian. Vi tænder bål i gården, så der er lagt i ilden til en hyggelig aften for børn og voksne. Vi håber at se mange af jer!
Se programmet for EAT i natten her.
"Oktobers opskrift: Henkogte blommer og syltede rødbeder
sylteprojekt
Alle plejehjem i København arbejder nu mod 90 % økologi i deres køkkener og det betyder, at der skal laves mad fra bunden i stor stil. Der skal tænkes kreativt og arbejdes sammen. Derfor gik Københavns Madhus og 10 københavnske plejehjem sammen om et kæmpe sylteprojekt: 20 køkkenmedarbejdere fra de forskellige plejehjem skulle i løbet af 5 dage sylte 5,3 tons økologiske blommer, pærer, drueagurker, asier og rødbeder!
Læs mere om det store sylteprojekt og få opskrifter på henkogte blommer og syltede rødbeder her.
Følg os på facebook

Klik 'synes godt om' på vores facebook og følg med i, hvad vi laver. Vi vil også meget gerne høre, hvad du mener og synes, så tilføj gerne kommentarer.nt

Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Madhus

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109