Nyhedsbrev september 2013
Velkommen til septembers nyhedsbrev, hvor vi blandt andet glæder os over politisk opbakning til skolemad i København og et meget lovende startskud på økologiomlægningsprojektet i Aarhus. Og så glæder vi os til vores ældremadskonference i oktober og en hel række madkurser for børn. Vi håber at se mange af jer til konference, kurser eller inspirationsarrangementer i løbet af efteråret.
"Masser af skolemad i københavnerbudgettet
Københavnerbudget
Så er Københavns budget for 2014 på plads. Skolerne er i centrum - og det betyder også skolemaden for de københavnske politikere, hvilket er fantastisk. For os med en maddagsorden er den allervigtigste nyhed, at EAT nu skal tilbydes på stort set alle skoler inden 2017.
Læs mere om skolemad i Københavns budget her.
"Økoløft kick-off i Aarhus
Projektpremiere_Aarhus
Under FOOD Festival i Aarhus, i starten af september, blev et to-årigt økologisk omlægningsprojekt skudt i gang. Det er Københavns Madhus, som står bag projektet, som skal gøre 60 % af Aarhus Kommunes mad økologisk. Alle kommunens køkkenmedarbejdere og institutionsledere var inviteret til 'Projektpremiere' på FOOD Festivalen, hvor Aarhus Borgmester Jacob Bundsgaard og Direktør for Københavns Madhus Anne-Birgitte Agger fortalte om økologimålsætninger, om hvorfor Aarhus skal være økologisk og hvordan det kan gøres.
Læs mere om økologiprojektet i Aarhus her.
"Kom til ældremadskonference i Københavns Madhus
Ældremadskonference
Københavns Madhus afholder en to-dages konference, der stiller skarpt på maden og måltiderne på plejehjem. Hvad skal der til for, at de ældre får et dejligt, hjemligt og appetitvækkende måltid, der smager, dufter og bidrager til en bedre ernæringstilstand og bibeholder eller øger livskvaliteten hos de ældre? Gennem oplæg, seminarer, debatter og besøg på plejehjem kommer vi rundt om maden og måltiderne på flere niveauer - fra politikudvikling, ledelse og organisation til økologisk omlægning i hoveder og gryder.
Læs mere og tilmeld dig her.
"Simresmag og værtsskab i fokus på Store Smagedag
Store smagedag
Store Smagedag er både en forening og en festdag, der sætter fokus på smagen rundt omkring i Københavnske storkøkkener. Da Store Smagedag i går løb af stablen, var der særligt fokus på, hvordan institutioner med produktionskøkkener kan lave smagfuld mad med økologisk kød ved at lave simreretter. Vigtigheden af værtsskabet, for at de spisende får en god oplevelse omkring måltidet, blev der også arbejdet med op til dagen.
Læs mere om Store Smagedag og optakten til den her.
"Børnenes maddag giver madmod
Børnenes maddag
Gården i Københavns Madhus blev 4. september forvandlet til et kreativt madværksted, hvor 80 børn fra 8 københavnske daginstitutioner kunne smage, dufte og røre sig gennem de forskellige madaktiviteter. Arrangementet havde blandt andet fokus på at vise det pædagogiske personale i daginstitutionerne, at mad og råvarer kan bruges som pædagogisk aktivitet i hverdagen.
Læs mere om dagen og madmodige børn her.
"Skal dine børn gå til mad?
3_500x325.jpg
"Børnenes Madhus" er kurser og aktiviteter, der handler om madhåndværk, for børn og unge. Vi arbejder på at etablere et fysisk sted - et Børnenes Madhus. Det skal indeholde undervisningskøkkener og udekøkken med bålsted. Vi holder dampen oppe, gryden i kog og tilbyder igen her i efteråret madkurser for børn og unge, fx 'Lørdagsmadskole', 'Måltider' og 'Mad i hovedet'.
Find kurserne i kalenderen, læs mere og tilmeld dine børn her.
"Septembers opskrift: Katrine Klinkens shortbread
bagehænder500px.jpg
Madskribent og kok, Katrine Klinken, underviser børn i madhåndværk i Københavns Madhus, som en del af Børnenes Madhus. Få hendes opskrift på honning shortbread, som hun lavede med børnene på et af kurserne sidste år. Nybagt shortbread er dejlig til en varm drik her når efteråret for alvor er ved at gøre sit indtog.
Få hele opskriften her.
Hjælp

Oplever du problemer eller har du spørgsmål til dit abonnement

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109