Nyt om ældremad fra Københavns Madhus september 2013
Københavns Kommune og Københavns Madhus har et mål om, at alle plejehjem med eget produktionskøkken og Københavns Madservice a la carte bliver certificeret med det økologiske spisemærke inden udgangen af 2013. Det økologiske spisemærke er Fødevarestyrelsens økologicertificering på køkkenniveau. En af fordelene ved det økologiske spisemærke er, at økologiprocenten bliver målt gennem indkøb fremfor egen estimering og kan derfor også bruges som et styringsværktøj til at arbejde målrettet med at højne økologiandelen i køkkenet, da det giver bedre indblik i indkøbsmønstre. Vi har samlet nogle artikler nedenfor fra københavnske plejehjem, som fortæller om hvorfor og hvordan, de har opnået det økologiske spisemærke. I Københavns Madhus afholder vi et kursus (se mere nedenfor) for alle, der gerne vil asnsøge om det økologiske spisemærke, og I er også altid velkomne til at kontakte os med spørgsmål på spisemaerke@kbhmadhus.dk

God fornøjelse.

Ældremadsteamet


Download vores guide til det økologiske spisemærke her.
"Bryggergården viste vejen
Guld-overrækkelse-349px.jpg
På bare seks år er køkkenet på det københavnske plejehjem Bryggergården gået fra nul til 90 % i brugen af økologiske råvarer. Den 23. marts 2012 overrakte tidligere Fødevareminister Mette Gjerskov det økologiske spisemærke i guld til plejehjemmet, som blev det første plejehjem i landet, som fik tildelt guldmærket.
Læs artiklen og se en film om Bryggergårdens rejse.
"Det handler om kvalitet på Rundskuedagen
spisemaerke_rundskuedagen
Det kulinariske har været i højsædet, siden Jo Helvad blev forstander på Rundskuedagens Plejehjem. Og økologi har faktisk også spillet en stor rolle siden hun og kokken Jonas tog beslutningen om at begynde at bruge økologiske råvarer allerede tilbage i 2008. Nu er den økologiske andel i plejehjemmets køkken hele 94,4 % og det har udløst et økologisk guld spisemærke.
Læs artiklen om Rundskuedagens mad og beslutningen om at få spisemærket her.
"Bispebjerghjemmet ser faglige fordele i spisemærket
bispebjerghjemmet_394x231.jpg
Stolte medarbejdere, glade brugere og håndfast bevis for at råvarerne er sunde og naturlige. Det er ifølge økonoma Hanne Vind nogle af de positive gevinster ved det økologiske spisemærke, der hænger i hendes køkken på Bispebjerghjemmet, et plejehjem i det nordvestlige København.
Læs et interview med Hanne Vind fra Bispebjerghjemmet her.
"Kom på kursus og få det økologiske spisemærke
spisemaerke1
Den 30. oktober - 1. november afholder Københavns Madhus i samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen et kursus for alle køkkener, der ønsker at få det Økologiske Spisemærke. På dette kursus vil du blive klædt på til at arbejde målrettet med din økologiprocent med henblik på at nå i mål med de 90 %. Vi vil gennemgå, hvad det økologiske spisemærke er, ansøge om det og lave dejlig, økologisk mad.
Læs mere om kurset og tilmeld dig her.
Hjælp

Oplever du problemer eller har du spørgsmål til dit abonnement

Hjælp til nyhedsbrev
Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109