Nyhedsbrev april 2014
Velkommen til aprils nyhedsbrev for Københavns Madhus, hvor vi tager i mod det dejlige forår med spæde spadestik i Madbyens Have, økologimåling for København, årsrapporten for 2013, nomineringer til mad+medier prisen og en dejlig opskrift på grøntsager i flydende form.
"Næsten 80% økologi i København
Økologiudvikling
Økologimålingen for Københavns Kommunes køkkener for 2013 er netop opgjort og analyseret. Målingen viser, at kommunens institutioners økologiprocent i gennemsnit er 79,2%. Det betyder altså, at 7.688.000 kg ud af de 10.128.000 kg mad, som Københavns Kommunes institutioner årligt serverer, i dag er økologisk. Med et gennemsnit på 79,2% økologi er institutionerne i København på rette kurs mod de 90% økologi i 2015, som er kommunens politiske målsætning. Men der er stadig en stor opgave i at indfri målet om 90% økologi.
Læs mere om det her og se økologifordelingen på institutionstyper.
"Året der gik i Københavns Madhus
Årsrapport 2013
Så er Københavns Madhus' årsrapport for 2013 klar med blandt andet status, resultater og fremtidsperspektiver på Københavns Madhus' indsatsområder. Læs også om vokseværk, fastholdelse, omdannelse og om de københavnske institutioners arbejde med Køkkenløftet og økologien i 2013, samt få et indtryk af de mange arrangementer Københavns Madhus har deltaget i eller været vært for i løbet af året.
Læs mere om Årsrapporten 2013 og få link til download.
"Første spadestik i Madbyens Have
Børnenes madby
I forlængelse af udviklingsprojektet 'Projekt Madbyen' har Københavns Madhus netop fået en bevilling fra Promilleafgiftsfonden til et mindre afprøvningsprojekt for 'Madbyens Have' i Københavns Madhus' gård. 15 skoleklasser fra København er blevet inviteret til at komme to dage til 'Børn, Bål og Byhave' i Madbyens Have, så i alt vil omkring 400 børn besøge gården over 30 dage fra nu og indtil efterårsferien. Derfor er der blevet etableret drivhuse og højbede - og bålplads og spiseborde er nu også faste bestanddele i gården.
Læs mere om Madbyens Have og se en kort film om Projekt Madbyen her.
"Københavns Madhus nomineret til mad+medier priser
Mad og medier
Netværket for madkommunikatører 'mad+medier' afholder for andet år i træk stor prisuddelingsfest. Københavns Madhus er blevet nomineret i to kategorier: 'Madevent' og 'Madkommunikation for virksomheder og organisationer' for henholdsvis vandreudstillingen, som var en del af Økoløft 75%-kampagnen og idrætsmad-konceptet Jumpfood.
Læs mere her.
"Aprils opskrift: Søren Ejlersens saft med kraft
Ingefær
I maj kommer Aarstidernes Søren Ejlersen på besøg i Københavns Madhus og inviterer alle interesserede med ind i det grønne univers, hvor han giver smagsprøver på juicer, safter og friskpresser på livet løs. Få link til en appetitvækker-opskrift nedenfor og se en kort film, hvor Søren viser, hvordan man gør.
Få opskriften, se filmen og få link til tilmelding her.
Synes du godt om os?

Klik 'synes godt om' på vores facebook og følg med i, hvad vi laver. Vi vil også meget gerne høre, hvad du mener og synes, så tilføj gerne kommentarer.

Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Madhus

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109