Nyhedsbrev august 2014
Velkommen til Københavns Madhus nyhedsbrev for august 2014. Vi håber, at du ligesom os, har haft en dejlig sommerferie og er klar med nye, friske kræfter til at tage fat på den sidste del af året. August måned har været en travl måned med en masse spændende aktiviteter herinde i huset. I forbindelse med Copenhagen Cooking har vi blandt andet afholdt Cooking Kids, hvor 650 skolebørn dystede og afprøvede madhåndværk. Vi har afholdt Økologisk Markedsdag med næsten 1000 besøgende og samme dag fejrede vi de første Københavnske institutioner der har nået 90% økologi i deres køkkener. Efteråret byder også på spændende arrangementer. Vi inviterer blandt andet til høstfest sammen med fire af Vesterbros stærkeste institutionskøkkener, og en af vores kokke underviser rund omkring i landet på en heldagsworkshop om økologisk kød. Alt det og meget mere, kan du læse om nedenfor.
"København mod ny verdensrekord!
KBH mod ny verden_394_231
København nærmer sig en ny verdensrekord med 90% økologi i alle de offentlige institutioner. Netop nu er kommunens indkøb næsten 80% økologisk og 365 institutioner har allerede nået målet med de 90%. Disse institutioner hyldede vi under den økologiske markedsdag med taler, plakater og bobler.
Læse mere om dagen her
"Årets Cooking Kids 2014 er fundet!
Cooking Kids_394_231
Det blev eleverne fra Trællerupskolen i Lejre der løb med sejren som årets ’Cooking Kids’ og fik overrakt pokalen af H.K.H Prinsesse Marie, da Cooking Kids igen i år løb af stablen i Københavns Madhus. Et arrangement udviklet i samarbejde mellem Nordea-fonden, Copenhagen Cooking og Københavns Madhus.
Læs mere om dagen og vinderne af Cooking Kids
"Veloverstået Økologisk Markedsdag
Markedsdag_394_231
Vi siger tak for endnu en god Økologisk Markedsdag hvor omkring 30 leverandører og producenter viste deres produkter frem til institutioner og køkkenfolk. Gården i Københavns Madhus osede af god stemning hvor jazzmusikere spillede op for de knap 1000 besøgende som smagte sig igennem mange økologiske lækkerier.
Læs mere om den Økologiske Markedsdag her
"Høstfest i København
Høstmarked 394_231
Københavns Madhus og fire af Vesterbros stærkeste institutionskøkkener inviterer til høstmiddag når Københavns Høstfest åbner dørene op for 2.500 spisende gæster. De fire institutioner er alle nogen, der er gået langt for økologien og arbejder benhårdt for at kommunens børn, unge og gamle får et ordentligt måltid mad. Takket være deres vilje til forandring har de været med til at ændre synet på offentlige måltider og allerede nu er kommunens indkøb næsten 80% økologisk. Til året høstfest vil de fire vesterbro institutioner tilberede et lækkert måltid til deres gæster. Et måltid der afspejler den mad de spiser til hverdag.
Læs mere om arrangementet her
"Workshop: Økologisk kød på menuen
Kødkursus_394_231
I samarbejde med Landbrug og Fødevarer er vi rundt i landet med en gratis heldags workshop om økologisk kød. Hvilke udskæringer er gode når budgettet skal holde, og hvordan tilbereder man dem? Få svar på dette og meget mere, når vi går i dybden med det økologiske kød og dets anvendelsesmuligheder.
Læs mere og se hvordan du kan tilmelde dig workshoppen
"Augusts opskrift
Månedens opskrift_394_231
Der er ikke noget så skønt som et lunt hjemmebagt brød på en kold efterårsdag. Månedens opskrift er et smagfuldt ølandshvedebrød med en saftig krumme. Mangler I inspiration til brødbagningens kunst, så tilbyder vi flere kurser i løbet af efteråret.
Få hele opskriften og link til tilmelding her
Synes du godt om os?

Klik 'synes godt om' på vores facebook og følg med i, hvad vi laver. Vi vil også meget gerne høre, hvad du mener og synes, så tilføj gerne kommentarer.

Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Mad

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109