Nyhedsbrev februar 2014
Velkommen til februars nyhedsbrev. I denne måned har vi haft glæde af hele to ministerbesøg - Fødevareminister Dan Jørgensen og Undervisningsminister Christine Antorini - som begge på hver deres måde gav deres opbakning til økologien i offentlige køkkener. Vi gør klar til endnu et spændende besøg, denne gang af Jeanette Orrey, som er skolekokken, der inspirerede Jamie Oliver til at lave TV-serien "Jamie's School Dinners". Slå også et smut forbi vores nye hjemmeside for Økoløft Danmark og bliv venner med os på facebook.
"Fødevareministeren besøger Københavns Madhus
’Københavner-metoden’ og den nationale målsætning på 60 % økologi i alle offentlige køkkener i Danmark i 2020 var fokusområder, da Fødevareminister Dan Jørgensen den 24. februar besøgte Københavns Madhus. Under besøget blev der talt åbenhjertet om betydningen af den offentlige økologiske omlægning i København og på landsplan, dyrevelfærd og sundhed. Det er en samtale, vi i Københavns Madhus ser frem til at fortsætte fremover.
Læs mere om Fødevareministerens besøg her.
"Undervisningsminister kickstarter ungdomsmad projekt

’Økoløft Kantiner’ er netop blevet skudt igang ved et opstartsarrangement i Københavns Madhus. Det er et nyt og vigtigt projekt inden for et overset område – maden på uddannelsesinstitutioner. Undervisningsminister Christine Antorini var en af talerne ved arrangementet, hvor hun talte om madens betydning for de unges skolegang og trivsel.
Læs mere om arrangementet og Økoløft Kantiner her.
"Nyt site til Økoløft Danmark
Økoløft_Nyhedsbrev_394_231.jpg
Vi er glade for endelig at kunne præsentere jer for vores nye hjemmeside for Økoløft Danmark – det landsdækkende økologiprojekt, vi arbejder med! På siden kan I finde ud af mere om den nationale økologimålsætning og hver kommune/projekt har fået sin egen side. Klik på 'vælg projekt' i højre hjørne og find dit Økoløft-projekt. Økoløft Danmark er også kommet på facebook. Så til alle jer, der arbejder med økologi i institutioner, gå ind og 'like' siden og få opdateringer på økologiområdet, læs om det nyeste inden for Økoløft og del jeres erfaringer og udfordringer med omlægning til økologi med andre medarbejdere i offentlige køkkener.
Få links til både Økoløft Danmarks hjemmeside og facebook her.
"Februars opskrift: Jeanette Orreys lammeburger
Jamie-Olivers-Dinner-Lady_nyhedsbrev_394_231.jpg
Tidligere 'dinner lady', Jeanette Orrey, inspirerede Jamie Oliver til TV-serien om skolemad i England. Hun har efterfølgende stået i spidsen for et stort og succesfuldt skolemadsprogram, som involverer omkring 5000 skoler. I marts besøger hun Købehavns Madhus, hvor hun vil fortælle om skolemadsrevolutionen i England. Selvom junkfood er forbudt i Jeanette Orreys verden, er der plads til en hjemmelavet burger i ny og næ. Her deler hun en dejlig opskrift på lammeburger med os.
Få hele opskriften og link til tilmelding til foredrag med Jeanette Orrey her.
Følg os på facebook

Klik 'synes godt om' på vores facebook og følg med i, hvad vi laver. Vi vil også meget gerne høre, hvad du mener og synes, så tilføj gerne kommentarer.

Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Madhus

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109