Nyhedsbrev januar 2014
Velkommen til årets første nyhedsbrev fra Københavns Madhus. Vi har skudt 2014 i gang med mere debat om bedre mad til ældre, åbning af nye EAT-skoler og ikke mindst kurser og arrangementer i København og Aarhus. Vi håber, at I er kommet godt ind i det nye år og at vi kan bidrage med lidt kolorit i hverdagen gennem denne måneds farverige opskrift på bygotto på gulerodsjuice.
"Ældremad - mellem spareøvelse og omsorg
Ældre_Nyhedsbrev_394x231.jpg
Anne-Birgitte Agger, direktør i Københavns Madhus, har skrevet en kronik i Politiken om, at den mad, der serveres for langt størstedelen af de ældre, smager mere af spareøvelse end af omsorg. Hun skriver blandt andet: "Det er letkøbt, kortsynet, for kalkulerende og forstemmende, at vi byder vores ældre ugegammel mad og fjerner køkkenerne fra deres sidste hjem. Det er en klar fejlprioritering. Det betyder et fald i livskvalitet og vil fastholde en situation, hvor mange ældre er undervægtige og underernærede." Efterfølgende har Anne-Birgitte Agger slået et slag for bedre mad til ældre i DR P1 Debat og Radio24syv.
Læs hele kroniken og få links til radioindslagene her.
"Mere skolemad i København
EAT_Nyhedsbrev_394x231.jpg
I forbindelse med budgetforhandlingerne for 2014 blev det besluttet at udbrede skolemaden EAT til alle skoler i København inden 2017. Dette er nu i gang og de første to skoler, Sønderbro Skole og Grøndalsvænget Skole, er åbnet. I foråret følger endnu en skole og i efteråret endnu tre skoler, så i alt syv skoler skal åbnes i 2014. Nogle af skolerne har haft EAT før, men blev lukket i forbindelse med nedskæringer i 2010. Både skoleledelser, lærere og elever har udtrykt stor begejstring for at få EAT og har taget godt imod det. Elever fra familier med få midler har mulighed for at søge tilskud til at betale skolemaden.
Læs mere om EAT her.
"Nyt på kbhmadhus.dk
Hjemmeside_nyhedsbrev_394x231.jpg
Der er sket meget i Københavns Madhus i de seneste par år og det arbejder vi på, at hjemmesiden afspejler. Siden er stadig under udvikling og vil løbende blive opdateret, men som en start har vi tilføjet en sektion, hvor I for fremtiden kan læse om de specifikke områder, som Københavns Madhus arbejder med, som hidtil ikke har været på hjemmesiden.
Se den nye sektion med indsatsområder her.
"Januars opskrift: Bygotto på gulerodsjuice
Bygotto_Nyhedsbrev_394x231.jpg
Denne bygotto på gulerodsjuice med porrer, gulerødder og topping af grønkål med ristede mandler er udviklet til daginstitutioner, men det er en dejlig ret for både børn, ældre og dem midt i mellem. Grønkålen er i sæson lige nu og ved at bruge byg i stedet for ris får retten også et særligt nordisk islæt. Opskriften er udviklet af kok Claus Olesen og modificeret af Birgitte Glerup fra Københavns Madhus' børnemadsteam som et af ti nye 'Mad- og måltidskort' til daginstitutioner.
Få hele opskriften her og links til mad- og måltidskortene.
Følg os på facebook

Klik 'synes godt om' på vores facebook og følg med i, hvad vi laver. Vi vil også meget gerne høre, hvad du mener og synes, så tilføj gerne kommentarer.

Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Madhus

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109