Nyhedsbrev maj 2014
Velkommen til Københavns Madhus’ nyhedsbrev for maj. Her på tærsklen til sommer sætter vi gang i Økoløft 90% kampagnen med blandt andet billeder på Københavns metrohegn, vi fejrer sociale institutioner og plejehjem, der har afsluttet Køkkenløftet, vi inviterer jer til mad uden for og så ser vi allerede frem til ny madskole, Cooking Kids 2014 og den årlige markedsdag, som løber af stablen lige efter sommerferien.

"Økoløft 90% tager til
Økologi_90_nyhedsbrev_394_231
Med en gennemsnitlig økologiprocent på næsten 80% i Københavns Kommunes køkkener er det nu tid til for alvor at skyde Økoløft 90% i gang. Kampagnen skal støtte op om Københavns Kommunes mål om 90% økologi i 2015 og har fokus på de spisende ud fra devisen ’Alle har ret til et godt måltid mad’. Kampagnebilleder pryder allerede metrohegn i København og vi er i gang med nedtælling på vores hjemmeside. 

Læs mere om Økoløft 90% her.
"Premiere på Københavns Madskole
økse_nyhedsbrev_394_231
I efteråret har vi premiere på Københavns Madskole for skoleklasser i Københavns Kommune. Det betyder 24 madhold med emner som ’Vores restaurant’, ’Det magiske æg’ og ’Det går i fisk’. Det bliver undervisning i skoletiden, praktisk-kreative aktiviteter i køkkenet og det bliver med et knivskarpt fagligt fokus på madens håndværk og madens læringspotentiale. Det er gratis at deltage og undervisningen varetages af kokke og lærere med stor erfaring inden for mad og formidling.
Læs mere om Københavns Madskole her.
"Cooking kids 2014
Cooking-kids_nyhedsbrev_394_231
I samarbejde med Copenhagen Cooking og Nordea-fonden inviterer Københavns Madhus for andet år til en dag med fokus på madhåndværk, smag, kvalitet og økologi. Først på dagen dyster skoleklasser i madhåndværk. Eftermiddagen, som er åben for alle, byder på madaktiviteter og smagsprøver - for både børn og voksne. Dagen byder på et væld af smagsindtryk og sanseoplevelser, som skærper børnenes håndværk i køkkenet og giver ideer til madlavningen derhjemme.
Læs mere om Cooking Kids 2014 her.
"Økologisk Markedsdag
københavnsmadhusmarkedsdag_nyhedsbrev_394_231
Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 28. august 2014, hvor Københavns Madhus holder Økologisk Markedsdag, hvor du blandt andet kan komme og få inspiration til dine økologiske indkøb. 
I år vil markedsdagen også markere, at vi nu for alvor sætter ind på at få alle københavnske institutioner op på mindst 90% økologi før 2015. Mange køkkener i Københavns Kommune har allerede nået målet, og som en del af Økoløft 90% kampagnen vil vi også benytte markedsdagen til at fejre dem.
Se mere om den økologiske markedsdag her.
"Sociale institutioner afslutter Køkkenløftet
Afslutning_køkkenløft_SOF_nyhedsbrev_394_231
Ledere og køkkenmedarbejdere fra sociale institutioner i København var i starten af maj til afslutning på Køkkenløftet i Københavns Madhus, hvor de sammen fejrede den succes, det er, at institutionerne er nået så langt med deres mad og måltider.
Læs hvem der afsluttede Køkkenløftet og se billeder her.
"Københavnske plejehjem slutter Køkkenløftforløb
Afslunting-Køkkenløft_plejehjem_nyhedsbrev_394_321
Til Køkkenløftafslutningen for plejehjem med produktionskøkkener og plejehjem med modtagerkøkkener her sidst i maj, blev deltagerne hyldet for deres store indsats og drivkraft i arbejdet med de 5 Køkkenløfter. Dagen blev fejret med faglige oplæg, lækre godbider og uddeling af Køkkenløftdiplomer til alle de deltagende institutioner.
Læs hvem der afsluttede Køkkenløftet og se billeder her.
"Majs opskrift: Sommergrød
Opskrift_Maj_Nyhedsbrev_394_231
Med flere og flere varme dage forude er det tid til at begynde at tænke på mad udendørs. Mangler I inspiration, så kom på kursus i Københavns Madhus i juni, hvor der er fokus på ’Mad på turen – børn og mad udenfor’. En opskrift som kan laves udenfor, på fx bål, er en dejlig sommergrød med bær, som passer til alle spisende, ikke kun børn.
Få hele opskriften og link til tilmelding her.
Synes du godt om os?

Klik 'synes godt om' på vores facebook og følg med i, hvad vi laver. Vi vil også meget gerne høre, hvad du mener og synes, så tilføj gerne kommentarer.

Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Madhus

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109