Nyhedsbrev marts 2014
Velkommen til marts' nyhedsbrev fra Københavns Madhus. I denne måned har vi afsluttet et stort projekt - det seneste Køkkenløftforløb for 18 dagsintitutioner i København - og vi har skudt et nyt stort projekt i gang - Økoløft Bonholm, som skal gøre Bornholm Regionskommunes køkkener 60% økologisk. Tilsidst håber vi på at inspirere til økologisk kød og madkursus for børn.
"Økoløft Bornholm bliver skudt igang
1_Oekoloeft_Bornholm_nyhedsbrev_394_231
Den 25. marts var der officiel projektpremiere på projekt ’Økoløft Bornholm’. Det er Københavns Madhus som i et samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Bornholms Regionskommune står bag det to-årige projekt, som skal gøre 60% af Bornholms Regionskommunes mad økologisk. Alle køkkenmedarbejdere og institutionsledere i kommunen var inviteret til arrangementet, hvor der blev lavet mad, talt om økologimålsætningen og om hvordan det ambitiøse mål kan indfries.
Læs mere om startskuddet på Økoløft Bornholm her.
"Københavnske daginstitutioner afslutter Køkkenløftet med et brag
diplomfest pokal
Den 11. marts var der afslutning i Københavns Madhus for daginstitutioner, der har deltaget i Køkkenløftet fra 2011-2013. Køkkenmedarbejdere, ledere og pædagoger fra 18 daginstitutioner var inviteret ind i Københavns Madhus for at fejre afslutningen af det seneste Køkkenløftforløb for daginstitutioner. De sidste år har institutionerne arbejdet for at højne mad- og måltidskvaliteten gennem Københavns Madhus' Køkkenløft og har opnået en samlet målopfyldelse på de fem løfter på 86%, hvilket er virkelig flot.
Læs mere om afslutningen og daginstitutionernes Køkkenløft her.
"På vej mod 90% økologi: Udskæring af økologisk gris
Gris
I København er arbejdet mod 90% økologi i gang og det er vigtigt at få kødet med for at nå målet. Når man har været på kursus, talt med andre køkkener, hørt om økologisk kød, opskæring eller andet, kan det ofte være svært at huske svarene på "hvorfor er det nu økologi er godt?" eller "hvordan er det nu, man kommer i gang"? Derfor har vi udviklet en lille folder - Grisekortet - som giver korte svar på økologien og tips til at komme igang med det økologiske griseri.
Download Grise-kortet her.
"Marts' opskrift: Fladmast hane
4_opskrift_boernenes maddag_nyhedsbrev_394_231
Det er kok og lærer, Ole Poulsen, der står bag denne opskrift med hanekylling, rodfrugter og krydderurter. Fra den 30. april 2014 og fire onsdage frem underviser han 'Børn i køkkenet', som er et grundkursus for 9-11 årige, der vil tage de første skridt mod at indtage køkkenerne derhjemme eller vil være bedre til madhåndværket, før det går løs i hjemkundskab. Selvom opskriften er henvendt til børn, er retten god for alle aldre. Foto: Andreas Mikkel
Få hele opskriften og link til tilmelding til 'Børn i køkkenet' her.
Følg os på facebook

Klik 'synes godt om' på vores facebook og følg med i, hvad vi laver. Vi vil også meget gerne høre, hvad du mener og synes, så tilføj gerne kommentarer.

Afmeld

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrev fra Københavns Madhus

Afmeld nyhedsbrev

Københavns Madhus ⋅ Bastbygningen ⋅ Ingerslevsgade 44 ⋅ 1705 København V
kontakt@kbhmadhus.dk ⋅ +45 : 4090 9109