SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Nyheder
  • Kontakt
  • Alle medarbejdere
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Ugens opskrift: frikassé med beder

2. oktober 2017

Efteråret er over os, og hvad er mere oplagt end at dedikere sine søndage til indendørsaktiviteter og simreretter?

Ugens opskrift: simresøndag1

Vi har dedikeret oktober måneds opskrifter til de velsmagende og langsomme retter, der skaber varme og glæde - nemlig simreretterne.

Og denne uges simresøndags-opskrift er frikassé med bolsjebeder og grov sennepssovs. Opskriften er til 10 personer, så der også er til enten fryseren eller en nem gang aftensmad i løbet af ugen.

Velbekomme!

Frikassé af tykkam med gulbeder og grov sennepssovs
Opskriften er til 10 personer

Det skal I bruge:
2 kg. tykkam
3 spsk. salt
2 spsk. sukker
2 spsk. korianderfrø
1 spsk. fennikelfrø
1 l. vand
4 dl. hvidvin
0,5 l. æblemost  
5 løg
2 madæbler
500 g. gulbeder
1 kg. kartofler
3 dl. koldpresset æblemost
1 l. stegebouillon
½ l. piskefløde
Salt og peber
4 æggeblommer
3 spsk. grov sennep
1 bundt persille 
50 g. smør

Sådan gør I:

To dage inden servering:
1. Knus fennikelfrø og korianderfrø i en morter. Tilsæt salt og sukker. 
2. Gnid tykkammen godt ind i krydderblandingen og stil den på køl.

Dagen inden servering:
3. . Kom tykkammen i ovnen ved 200 C i 20 minutter. Skru derefter ned til 140 C og lad den stege færdig i 3-4 timer. Bland vand, æblemost og hvidvin og hæld løbende væsken over kødet under stegning. Vend tykkammen, når den er flot karamelliseret.
4. Lad tykkammen køle let og skær den i store stykker. Hæld bouillonen i en skål og stil den til side. 

På dagen:
5. Klargør alle grøntsagerne: skær løget i strimler. Befri æblet for kernehus, og skær æble, gulbeder og kartofler i kvarter.
6. Kom løg, æble, gulbede og kartofler i en varm gryde med olie og lad det stege et par minutter, mens du rører. Tilsæt mosten og lad den koge ind til det halve. Tilsæt dernæst stegebouillon og fløde. Lad frikasséen simre i ca. 1 time.
7. Tilsæt stykkerne af tykkam og smag til med salt og peber.
8. Sigt al væden fra frikassén over i en anden gryde. Kom æggeblommer, sennep, persille og smør ned i en blender. Hæld den kogende væde ned i blenderen og blend straks. Lad det blende til saucen er ensartet og glat. Hæld sennepssaucen tilbage over kød og grønt.

Server frikasséen med godt brød og syltede rødbeder.

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109