SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Nyheder
  • Kontakt
  • Alle medarbejdere
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Ugens opskrift: fiskedeller med grøntsagsremoulade

11. september 2017

Eleverne på Madkoloni Bornholm har blandt andet været fisketur, og efterfølgende lavede de dejlige fiskedeller af fangsten.

Her får du ugens opskrift på fiskedeller med grov grøntsagsremoulade. Velbekomme!

Ugens opskrift: Fiskedeller
Fiskedeller med grøntsagsremoulade

Det skal I bruge:
2 spsk. revet løg
450 g groft hakket sejfilet eller andet hvid fisk
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 spsk. hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
1 æg
1,5 dl. fløde
3 spsk. olie til stegning
3 spsk. smør til stegning

Sådan gør I:
1. Pil løg og riv det fint på rivejernet  
2. Hak fisken groft med en kniv eller i en foodprocessor.
3. Kom fisken i en skål og rør den sej med salt
4. Tilsæt hvedemel, kartoffelmel, æg, løg, fløde og peber til farsen  
5. Stil farsen på køl og lad den hvile
6. Form farsen til frikadeller med en spiseske og steg dem gyldne i smør og olie på panden. De skal have cirka 5 minutter på hver side.

Grøntsagsremoulade

Det skal I bruge:
1,5 spsk. kapers
1, 5 spsk. cornichoner
75 g pickles
50 g gulerødder
50 g knoldselleri
1 spsk. dild
1 spsk. persille
50 g mayonnaise
25 g drænet yoghurt 10%
Salt og peber

Sådan gør I:
1. Hak kapers, cornichoner og pickles fint på et spækbræt
2. Vask og skræl gulerødder og knoldselleri.
3. Riv gulerødder og knoldselleri fint på et rivejern
4. Skyld persille og dild og hak det fint
5. Vend alle ingredienserne sammen med mayonnaise og drænet yoghurt. Smag til med salt og peber.

Anretning:
Server fiskefrikadellerne og grøntsagsremouladen med en grøn salat og rugbrød i skiver. Pynt eventuelt med urter efter eget valg.

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109