SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Nyheder
  • Kontakt
  • Alle medarbejdere
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Ugens opskrift: risotto

29. september 2017

Ugens opskrift byder på intet mindre end verdens bedste risotto. Kok Martin "Guf" Becker har nemlig vundet VM i risotto med denne udgave af den italienske klassiker.

Lav den som den er eller tilføj dit yndlingsfyld. Velbekomme!

Ugens opskrift: risotto

Verdens bedste risotto

Det skal I bruge:
200 gram risottoris, fx arborio eller carnaroli
1 løg i fine tern
1 dl. tør hvidvin
8 dl. vand
1 tsk salt
120 gram parmesan
100 gram smør
Saft og skal fra 1 citron
Olivenolie
Knust sort peber

Sådan gør I:
1: Hak løgene i fine tern
2: Smelt smørret i en pande, tilsæt løg i tern og lad dem stege ved jævn varme. Det er vigtigt, de ikke tager farve.
3. Tilsæt risene og steg dem til de er "glasklare". Tilsæt vin og rør rundt. Juster varmen, så det steger uden at tage farve.
4. Rør i risottoen til al vinen er fordampet og tilsæt al vand plus en smule salt. Skru lidt ned for varmen og rør engang i mellem. Efter 18 minutter er risene færdige, og vandet er næsten væk.
5. Tilsæt smør, parmesan, citronskal- og saft samt peber. Smag til og server med olivenolie og  friskkværnet peber på toppen.

Opskriften er en grundopskrift, som du kan variere i det uendelige. Du kan fx tilsætte svampe, fisk eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser.

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109