SkipNavigation


ServiceNavigation

 • Nyheder
 • Kontakt
 • Alle medarbejdere
 • Tilmeld nyhedsbrev
 • English
 • Print
 • add this

Ny konference om offentlige måltider: Børn og unge i Norden skal have bedre mad

13. juli 2018

Den 31. august 2018 samler Nordic Plate, et tværnordisk samarbejde, madaktører fra hele Norden til Nordic Assembly, den første årlige konference om offentlige måltider.

boernemad_1_2000x545.jpg

Hver dag bliver der serveret 5,5 mio. offentlige måltider i de nordiske lande, og de mange måltider udgør en betragtelig del af de offentlige budgetter. Derfor er det sund fornuft i mere end én forstand, at de offentlige måltider betragtes som mere og andet end en udgift. Maden på de offentlige tallerkener er nemlig også et middel til at fremme madkultur, bæredygtighed, uddannelse og folkesundhed på tværs af de nordiske lande.

Derfor inviterer Nordic Plate til konference om offentlige måltider. Konferencen er første milepæl i et fælles nordisk projekt med fokus på, hvordan offentlig mad og måltider kan være med til at udvikle Ny Nordisk Mad.

Mad og måltider i et tværnordisk perspektiv
Fællesnævneren for offentlige måltider på tværs af de nordiske lande er, at de er en grundlæggende og integreret del af velfærdssystemet - lige fra maddannelse i daginstitutioner og skoler til omsorg på hospitaler og plejehjem. 

Samtidig er nordisk mad for alvor kommet på dagsordenen de seneste årtier. Og i 2018 konkluderede verdenssundhedsorganisationen, WHO, at Nordisk Hverdagsmad er sundt i forhold til de store livsstilssygdomme og anbefalede, at de nordiske kostprincipper i højere grad skrives ind i de officielle kostråd.

Med det udgangspunkt vil Nordisk Samling skabe en sammenhæng mellem de ernæringsmæssige anbefalinger og den kulinariske kvalitet på tværs af landegrænser og madkulturer. Erfaringerne skal bruges til at udvikle og styrke de offentlige måltider og sikre bedre mad til børn og unge i Norden.

Brobygning mellem teori og praksis
Nordisk Samling 2018 handler om at forene teori og praksis på tværs af de nordiske lande, og konferencen er for alle, der beskæftiger sig med mad til børn og unge i offentligt regi. Målet er, at dele erfaringer og best practices på tværs af organisationer, faggrupper og landegrænser, så maden og måltiderne til børn og unge løftes og kendskabet til Ny Nordisk Mad øges.

Programmet har fokus på praktiske løsninger og på at bygge bro mellem teori og praksis. Derfor har deltagerne mulighed for at tilvælge en felttur torsdag d. 30. august, hvor de kan opleve, hvordan Københavns Kommune har grebet de offentlige måltider til børn og unge an gennem besøg på en række daginstitutioner og skoler i København.

Selve Nordisk Samling foregår fredag den 31. august. Her skal deltagerne gennem workshops og præsentationer med cases fra bl.a. Reykjavik Kommune, Arlafondens Madlejr og Københavns Madhus smage, dufte, mærke og se de gode eksempler på offentlig mad og måltider fra hele Norden.

Nordisk Samling er støttet af Nordisk Ministerråd og udviklet af aktører i Nordic Plate.

Tilmelding
Det koster 450 kr. at deltage i Nordic Assembly. Tilmeld dig via linket her.

Kontakt
Projektleder Anne Stald Møllmann
Email: annesm@kbhmadhus.dk

 • Københavns Madhus
 • Bastbygningen
 • Ingerslevsgade 44
 • 1705 København V
 • kontakt@kbhmadhus.dk
 • +45 : 4090 9109