SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Nyheder
  • Kontakt
  • Alle medarbejdere
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Nyhedsarkiv

  • januar 2013
  • smil

    Sundere mad i idrætshallerne er en vinderIdrætshaller, kommuner og kunderne i cafeteriaerne skal blive bedre til at snakke sammen og handle, hvis et sundere madudbud skal vinde frem i hallerne. Det viser erfaringerne fra det første halve år med projektet Sundere Mad i Idrætslivet, og erfaringerne bakkes op af en ny undersøgelse.
    28.01.2013

  • aeldre_2_190x190.jpg

    Vigerslevhus fejrer det fuldendte måltid - og samarbejdeVigerslevhus modtog prisen 'Det fuldendte måltid' til Københavns Madhus' Diplomfest. Nu fejrer de 'derhjemme' med alle medarbejdere, for alle var med til opnå 'det fuldendte måltid'.
    21.01.2013

  • eat lounge 190

    Egelundskolen i Albertslund får EAT LoungeDen 17. januar 2013 blev EAT Loungen på Egelundskolen i Albertslund åbnet. Både skoleleder og elever er optimistiske.
    18.01.2013

  • groedopskrift190

    Januars opskrift: Emmergrød med banan og rålakridsEmmergrød med frisk banan, rålakridssukker og ristede valnødder kan både mætte og inspirere.
    07.01.2013

  • EAT-rocks.jpg

    Elever i Albertslund får EATEgelundskolen i Albertslund er nu med i et EAT pilotprojekt, som skal være med til at afklare fremtiden for skolemad i kommunen.
    07.01.2013

  • februar 2013
  • groedny190

    Den første københavnermester i Grød er...GRØD og Københavns Madhus afholder det første Københavnsmesterskab i Grød nogensinde.
    01.03.2013

  • urtekramlogo

    Marts opskrift: Urtekrams trekornsgrød med blåbærsirupFå Urtekrams opskrift på trekornsgrød og se billeder fra grødmesterskabet.
    01.03.2013

  • kursus_2_190x190.jpg

    Invitation til SOF-institutionerInvitation til alle køkkenmedarbejdere/ansvarlige i Københavns Kommunes sociale institutioner
    28.02.2013

  • oeko-logo_guld_RGB.gif

    Fødevareministeren uddeler økologiske spisemærker til københavnske institutionerEn række Køkkenløft-institutioner er blandt de københavnske institutioner, som netop har modtaget økologiske spisemærker.
    28.02.2013

  • raavare_10_190x190.jpg

    Fra junkfood til jumpfood - se filmen om konceptetJumpfood er vejen til sundere mad i de danske idrætshaller. Se filmen og hør Pia Rasmussen fortælle om konceptet.
    28.02.2013

  • raavare_3_190x190.jpg

    Opskrift: Kenneths P4-grødFå opskriften på den grød Kenneth Wexiø lavede til P4s studievært Ulrik Jensen.
    27.02.2013

  • bamagerfaelledskole_sebastian_shane_foto_brian_berg190.jpg

    Opskrift: Sebastian og Amager Fælled Skoles egen grødSebastian Shane Hatt Ross, kok på Amager fælled madskole, serverede en rug- og havregrød med risotto af kamut til Københavns Grødmesters. Grøden blev serveret af Sebastians to medhjælpere – elever fra Amager fælled skole, der var mødt op for at støtte skolens kok.
    26.02.2013

  • 8tallet_foto_brian_berg_190.jpg

    Opskrift: Jens' waldorfgrødJens Modéer fra Børnehuset 8tallet, integreret daginstitution, gav sit bud på en alternativ udgave af den velkendte waldorfsalat. Hans grød indeholdte blandt andet grønne druer, selleri og valnødder.
    26.02.2013

  • bstenrosengroed_anderswinther_foto_brian_berg190.jpg

    Opskrift: Stenrosens flabede kebabgrødTil Københavns første grødmesterskab stillede vuggestuen Stenrosen op med en grød inspireret af lokalmiljøet på Nørrebro. Grøden vakte stor interesse, da den blandt andet indeholdte kebab.

    26.02.2013

  • benighedensgroed_mikkel_bekkevold_foto_brian_berg190.jpg

    Opskrift: Mikkels grød med oksebryst og peberrodMikkel Bekkevold fra Enighedens Børnehus, integreret daginstitution, nyfortolkede den klassiske danske spise – oksebryst med peberrodssovs, til – oksebryst i peberrodsgrød med kandiserede rødbeder og syrlige gulerødder.
    26.02.2013

  • bgroendalengroed_kesia_lyng_foto_brian_berg190.jpg

    Opskrift: Kesias grød til GrøndalenKesia, køkkenmedarbejder, fra den integrerede daginstitution Grøndalen, lavede en grød af rug og byg – også kaldet Rugbygrød.

    26.02.2013

  • blynghusetgroed_helena_zacho_foto_brian_berg190.jpg

    Opskrift: Helenas søde risottoHelena, køkkenmedarbejder, fra bo- og dagtilbuddet for multihandikappede, Lynghuset, vandt en flot 4. plads i det første københavnermesterskab i Grød. Her er hendes version på en alternativ sød risotto.
    26.02.2013

  • bkongoscargroed_dixie_foto_brian_berg_190.jpg

    Opskrift: Dixies grødDixie, køkkenmedarbejder, fra Børnehuset Kong Oscar løb med 3.pladsen til Københavns første grødmesterskab. Dixies opskrift, på en sund og nærende grød til børn, vakte dommerens interesse, da den spillede på både søde, salte og sure tangenter.

    26.02.2013

  • bsnavsetrismedsved_nichole_accettola_foto_brian_berg190.jpg

    Opskrift: Nicholes snavset ris med svedNichole Accettola, køkkenmedarbejder, fra daginstitutionen Martha Hjemmet vandt en flot 2.plads til Københavns første grødmesterskab. Nichole imponerede dommerne med hendes innovative grød, der indeholdte sæsonens grøntsager og lever.

    26.02.2013

  • boerestadgroed_inez_hunaeus_foto_brian_berg190.jpg

    Opskrift: Københavnermesterens vindergrødVinderen af det første Københavnermesterskab i Grød, Inez Hunæus, deler vinderopskriften med os.
    23.02.2013

  • cphfoodfair190

    Kom og se os på Copenhagen Food Fair 2013Tiden nærmer sig Copenhagen Food Fair 2013 og vi er selvfølgelig med!
    08.02.2013

  • EAT-me-rød.jpg

    EAT-køkkenet søger køkkenlederEAT-køkkenet søger en ny chefmed en klar indstilling om, at børn ikke skal spises af med hvad som helst og som har lyst til at tænke maddannelse og madmod med ned i gryderne.
    08.02.2013

  • raavare_13_190x190.jpg

    Februars opskrift: Vinter cous cousKrydderi i hverdagen skal der til! Især i disse måneder, hvor vejret er gråt og hvor vi længes efter farver, varme og masser af smag.
    08.02.2013

  • marts 2013
  • jumpmenu_190

    Danmarks første Jumpcafé åbner i Albertslunds IdrætsanlægVed åbningen af Danmarks første jumpcafé fejrede blev franske hotdogs, sodavand og pomfritter skiftet ud med grove sandwich, salater og frugtsmoothies.
    07.03.2013

  • P1070829.jpg

    Opskrift: varm æblemost med krydderierPrøv denne opskrift på varm æblemost med fyrige krydderier, der blev serveret til Københavns Grødmesterskab.
    05.03.2013

  • røde linser

    Opskrift: Rasmus' indiske dahl lavet over bålKøbenhavns Madhus’ gård var fyldt med grødglade børn og voksne, der var mødt op for at overvære Københavns første Grødmesterskab i sidste weekend. Der blev serveret indisk dahl lavet over bål til de fremmødte. Se billeder fra dagen og prøv selv opskriften på dahl.
    05.03.2013

  • F2C7998pige-spiser-suppe-m-andre-børn-i-baggrund190px.jpg

    Forældre i København vil have fælles børnemadForældre i 365 institutioner har sagt ’ja’ til fælles mad til deres børn. Læs mere om, hvem og hvorfor, der blev sagt 'ja' og 'nej'.
    05.03.2013

  • Karse

    Hør hvordan det gror sammen med Signe WennebergKom til foredrag i Københavns Madhus og få tips af Signe Wenneberg og Kirsten Blicher Friis til hvordan I kan skabe grønne oaser i jeres institution, hvor læring og leg er i centrum.

    04.03.2013

  • april 2013
  • aeldre_2_190x190.jpg

    Bispebjerghjemmet viser vejenMed 75 % økologi i køkkenet er Bispebjerghjemmet en af de økologiske frontløbere. Plejehjemmet i det nordvestlige København har brugt økologiske råvarer i over ti år, og var blandt de første offentlige køkkener til at gå den økologiske vej.
    25.04.2013

  • aeldre_1_190x190.jpg

    Når halve grise bliver til god økonomi og mere økologiLæs om Højdevang Sogns kødudskæringskursus, som resulterede i lækre kødprodukter og råd til mere økologi.
    24.04.2013

  • EAT-V.jpg

    Lockout pepper skolemaden opI EAT-køkkenet byder lockout-perioden på udvikling af nye menuer samt kompetenceløft og inspiration til medarbejderne.
    15.04.2013

  • sensorik_190_px.jpg

    Sociale institutioner får smag for sensorik35 medarbejdere fra sociale institutioner i København fik smag for sensorik, da Københavns Madhus i starten af april inviterede til inspirationsarrangement
    10.04.2013

  • koekken_nyt_190.jpg

    Københavns Madhus får mere køkkenplads i KødbyenKøbenhavns Madhus får et ekstra køkken i Kødbyen, som skal være base for et rotationsprojekt, der kører i 2013.
    10.04.2013

  • makrel_190.jpg

    Aprils opskrift: Rillette af røget makrel og kartoffelMangler du inspiration til, hvordan du kan tilberede og servere mere og varieret fisk i din institution? Prøv denne forårsudgave af røget makrel og kom på kursus i at lave fisk som hverdagsmad.
    10.04.2013

  • raavare_12_190x190.jpg

    Man får den mad, man betaler forAndreas Buchave Jensen, Faglig Chef, Københavns Madhus, giver sit besyv på artiklen ”Der er guld i gaderne”, der udkom i Danske Kommuner, NO.2,2013, og behandler besparelsespotentiale i madproduktionen. Læs hans kommentar her.
    05.04.2013

  • maj 2013
  • joshkar fisher 190

    Københavns Madhus til middag med Prince CharlesLæs om Københavns Madhus' møde med Prince Charles, hvor der blev talt om bæredygtige fødevaresystemer og københavnermodellen blev fremhævet som et godt eksempel.
    30.05.2013

  • Brød

    Bag med Skærtoft MølleOverarmene blev sat på overarbejde, da Marie-Louise Risgaard fra Skærtoft Mølle var på besøg i Københavns Madhus for at undervise i anvendelsen af stenformalet mel. Få opskriften på en af Marie-Louises grunddeje og se billederne fra dagen.

    23.05.2013

  • eat_2_190x190.jpg

    Uden mad og drikke duer helhedskolen ikkeAnne-Birgitte Agger, direktør i Københavns Madhus, argumenterer for, at maden skal spille en større rolle i helhedsskolen.
    22.05.2013

  • maelkeboette 190

    Majs opskrift: MælkebøttesaftTag med på jagt efter vilde urter i skolehaverne og få opskriften på mælkebøtteblomstersaft.
    11.05.2013

  • køkkendamer-190px.jpg

    Store Smagedag begynder at simreStore Smagedag sætter i 2013 fokus på simresmag. Københavns Madhus bruger anledningen til højne den kulinariske kvalitet af måltider på plejehjemmene.
    03.05.2013

  • juni 2013
  • 120 børn blev supersmagere

    Amager i fokusSådan foregår det, når børnemadsteamet i Københavns Madhus sætter alt ind på et område.
    28.06.2013

  • rådhushallen 190

    Køkkenmedarbejdere overtager RådhusetMennesker bag tallerkenen har vandret fra sted til sted siden oktober og Rådhuset var sidste stop på turen. Københavns Kommune var vært og overborgmester Frank Jensen åbnede udstillingen og bød på Rådhuspandekager.
    18.06.2013

  • Noma190

    Madmødre på NomaMadmødrene som i øjeblikket deltager på Københavns Madhus' 'rotationskursus' fik en anderledes start på deres kursusdag, da de skulle på besøg på den Michelin-bestjernede restaurant - Noma.
    13.06.2013

  • aeldre_4_190x190.jpg

    Kan plejehjem uden køkkener stadig prioritere mad og måltider?Om mad og muligheder på plejehjem med modtagerkøkkener.
    11.06.2013

  • boerestadgroed_inez_hunaeus_foto_brian_berg190.jpg

    Ørestad Skole får grødgevinstLasse Skjønning Andersen fra caféen GRØD i Jærgersborggade lagde vejen forbi Ørestad Skole for at lave grød sammen med skolens børn.
    11.06.2013

  • fiskefrikadeller190

    Junis opskrift: EAT fiskefrikadeller og grøntsagsremouladeSe en lille film om, hvordan de berømte fiskefrikadeller med grøntsagsremoulade bliver til og få opskriften til hjemmefremstilling.
    10.06.2013

  • bornholm

    Københavns Madhus til Folkemøde på BornholmDet er sommer, det er sol og det er Folkemøde på Bornholm. Og Københavns Madhus er selvfølgelig med.
    06.06.2013

  • jumpmenu_190

    Sund mad i idrætshallen skal friste - ikke frelseLæs om det første år i projekt 'Sundere mad i idrætslivet'.
    04.06.2013

  • juli 2013
  • mad_6_190x190.jpg

    Københavns Madhus søger økologiteam til AarhusKøbenhavns Madhus søger projektmedarbejdere og en projektleder, der skal udgøre Madhusets team i Aarhus.
    16.07.2013

  • køkkenfolk-med-gulerødder-190px.jpg

    Millionbevilling sikrer økologisk mad til tusindvis af borgereKøbenhavns Madhus får millionbevilling til at lægge offentlige køkkener om til økologi sammen med en række danske kommuner.
    09.07.2013

  • aeldre_3_190x190.jpg

    Konference: Maden på plejehjemKøbenhavns Madhus inviterer til konference om ældremad i oktober 2013, hvor vi stiller skarpt på, hvad der skal til for, at ældre får et dejligt, hjemligt og appetitvækkende måltid.
    08.07.2013

  • raavare_12_190x190.jpg

    SommeropskrifterSæsonens grøntsager og bær venter på os lige nu. Man kan lave så meget godt af dem, det er blot fantasien og kreativiteten, som kan sætte grænser. Her er et par opskrifter til inspiration.
    05.07.2013

  • Logo_A_part_of_Roskilde_190

    Værtskab på Roskilde FestivalKøbenhavns Madhus afholder et anderledes værtskabsevent på Roskilde Festivalen. Læs mere om eventen.
    03.07.2013

  • Logo_A_part_of_Roskilde_190

    Københavns Madhus på Roskilde FestivalKøbenhavns Madhus indtager Roskilde Festivalen med vores helt egen madbod. Kom forbi til et lækkert økologisk måltid mad og en hjemmebrygget ginger beer.
    02.07.2013

  • salathoved.jpg

    Julis opskrift: Grøn suppeLær hvordan du bruger naturens spisekammer som pædagogisk redskab på kurset ”Køkkenhaver og pædagogik” og få julis opskrift på grøn suppe.

    02.07.2013

  • august 2013
  • Cooking kids 190

    Vinderne af Cooking Kids 2013 er fundet!Københavns Madhus og Copenhagen Cooking afholdte tirsdag d. 27. August, for første gang nogensinde, Cooking Kids 2013 – en børnemadskonkurrence, med fokus på madhåndværk, smag og kvalitet.
    28.08.2013

  • froårsmenu-marinerede-kartofler-og-gulerødder-190px.jpg

    Det handler om kvalitet på Rundskuedagens PlejehjemLæs om Rundskuedagens rejse til det økologiske guld spisemærke.
    27.08.2013

  • Jumpfood Vorbasse 190

    Vorbasse får JumpfoodFredag d. 30. august slår Vorbasse Fritidscenter dørene op for deres nye Jumpfood Café, som en del af det landsdækkende samarbejdsprojekt ”Sundere Mad i Idrætslivet” (SMIL) som blandt andet Københavns Madhus står bag.
    23.08.2013

  • 19_190x190.jpg

    Cooking Kids konkurrence i Københavns MadhusKøbenhavns Madhus og Copenhagen Cooking afholder for første gang nogensinde Cooking Kids 2013. Læs mere her.
    22.08.2013

  • P1070829.jpg

    Vær med til Økologisk Uge i Københavns MadhusI næste uge er det både Økologisk Uge og Copenhagen Cooking og Københavns Madhus er selvfølgelig med! Læs mere her.
    20.08.2013

  • raavare_7_190x190.jpg

    Augusts opskrift: Sandor Katz’ krautchiI august besøger amerikanske fermenteringsguru, Sandor Katz, Københavns Madhus. Få hans opskrift på "Krautchi" her.
    20.08.2013

  • Skolestart_EAT

    Første skoledag med EATKøbenhavns Madhus byder nye elever og forældre velkomne på EAT skoler i forbindelse med skolestartskampagnen for EAT.
    14.08.2013

  • jumpmenu_190

    Aalborgs Gigantium får sundere mad i idrætslivetOnsdag den 21. august slår idræts- og kulturcenteret Gigantium i Aalborg dørene op for en ny Jumpfood-Café.
    07.08.2013

  • september 2013
  • Billede_Rådhussalen_2012_190

    Årets diplomvindere er fundet!Onsdag 2. oktober fejrede Københavns Madhus de mennesker, der står bag de gode offentlige måltider – medarbejderne i køkkenerne.
    26.09.2013

  • bagehænder190px.jpg

    Septembers opskrift: Katrine Klinkens shortbreadFå Katrine Klinkens opskrift på shortbread.
    19.09.2013

  • Optakt_simresmag_190

    Store Smagedag i KøbenhavnI Københavns Madhus blev Store Smagedag markeret ved afholdelse af event for plejepersonale på plejehjem, samt besøg hos det socialpsykiatriske bocenter, Center Amager hvor der blev kokkereret simremad til personale og beboere.
    17.09.2013

  • EAT-rocks.jpg

    Masser af skolemad på københavnerbudgettetSå er spændingen udløst. Budget 2014 for København er vedtaget og en satsning på skolerne betyder en satsning på skolemaden.
    13.09.2013

  • Børn laver mad_190

    Børnenes maddagGården i Københavns Madhus blev 4. september forvandlet til et kreativt madværksted, hvor 80 børn fra 8 københavnske daginstitutioner kunne smage, dufte og røre sig gennem de forskellige madaktiviteter til Børnenes Maddag.
    05.09.2013

  • køkkendamer-190px.jpg

    Startskud på Økoløft i AarhusØkologiomlægningen i Aarhus Kommune blev skudt igang med et brag under FOOD Festival 2013. Læs mere om omlægningsprojektet her.
    04.09.2013

  • oktober 2013
  • kursus_2_190x190.jpg

    Mad og måltider i sociale institutionerKøbenhavns Madhus inviterede til inspirationsarrangement for sociale institutioner. Margrethe Jungersen, børneneuropsykolog, stod for det faglige indslag.
    30.10.2013

  • F2C7998pige-spiser-suppe-m-andre-børn-i-baggrund190px.jpg

    Kalder alle daginstitutioner i KøbenhavnKøbenhavns Kommune gennemfører lige nu en evaluering, som også indeholder spørgsmål om Københavns Madhus. Vi håber, I har lyst til at svare.
    30.10.2013

  • aeldre_1_190x190.jpg

    Konference: Maden på plejehjemKøbenhavns Madhus har afholdt en to-dages konference, hvor vi stillede skarpt på maden og måltiderne på plejehjem.
    25.10.2013

  • raavare_14_190x190.jpg

    Oktobers opskrift: Henkogte blommer og syltede rødbederI september gik Københavns Madhus og ti københavnske plejehjem sammen om et kæmpe sylteprojekt. Få deres opskrifter på henkogte blommer og syltede rødbeder her.
    10.10.2013

  • boernemad_5_190x190.jpg

    Tag ansvar for børnene og drop ikke maden i institutionerneLæs hvorfor direktøren i Københavns Madhus Anne-Birgitte Agger og formanden for Økologisk Landsforening Per Kølster, mener, at mad til børnene er lederens ansvar, omsorgspligt, pædagogik – og en storartet mulighed for læring.
    08.10.2013

  • eat-i-natten-190px.jpg

    EAT i nattenVi åbner dørene og giver børn og forældre mulighed for at smage på skolemaden EAT, ved kulturnatten den 11. oktober. Maden bliver serveret af elever fra Københavnske skoler.
    07.10.2013

  • EAT-me-rød.jpg

    Rapport lancering: Skolemadssatsningen i KøbenhavnI dag lancerer Københavns Madhus vores rapport 'Skolemadssatsningen i Kbh 2007 - 2012'. Læs mere her.
    03.10.2013

  • Billede_Rådhussalen_2012_190

    Stor diplomfest for Københavns køkkenmedarbejdereKøbenhavns Madhus afholdte den femte store Diplomfest på Københavns Rådhus, hvor institutioner og køkkenmedarbejdere, som har gjort en ekstraordinær indsats for maden og måltiderne, bliver hyldet.
    01.10.2013

  • november 2013
  • Pebernød-i-skål_190X190.jpg

    JulemadstraditionerLæs om julemadens traditioner og få nogle juleinspirerede opskrifter her.
    28.11.2013

  • køkkentern190px.jpg

    Madmødre og madfædre får ny inspirationMadmødre og madfædre får ny inspiration til det daglige arbejde i køkkenerne i daginstitutioner. Læs om tre af deltagernes oplevelser fra et kursusforløb i Københavns Madhus og se billeder og citater fra andre deltagere.
    12.11.2013

  • Damesmiler190px.jpg

    Vi ruster op til Økoløft DanmarkSå langt så godt. Læs om efterårets forberedelser til projekt Økoløft her.
    11.11.2013

  • raavare_4_190x190.jpg

    Novembers opskrift: Langtidshævet kernebrødFå inspiration til at bage brød med kærlighed. Start med Skærtoft Mølles langtidshævede kernebrød.
    11.11.2013

  • Ældre-dame-slikker-ske-190px.jpg

    Ældremad: Et hjem er ikke et hjem uden et køkkenPolitiken stiller skarpt på centralt-produceret ældremad - Anne-Birgitte Agger og Kristina Lyngevig fra Københavns Madhus er interviewet og de slår et slag for kvaliteten i ældremaden. Læs mere her.
    08.11.2013

  • december 2013
  • 4viger_web_190x190.jpg

    Vinterhaver for børnKøbenhavns Madhus og Foreningen Ottilias Have hjælper børneinstitutioner og indskolingsklasser på Vesterbro med at få ting til at gro i de kolde vintermåneder. Der bliver lavet vinterhaver i vindueskarmene og børn får jord under neglene.

    20.12.2013

  • økokort.png

    Vi varmer op under økomålingen!I hele januar måned 2014 skal køkkenmedarbejderne indtaste deres råvareforbrug - og vinde lækre præmier, så vi kan få svar på, hvor meget økologi, der er i Københavns Kommunes store gryder.
    12.12.2013

  • Æble_190x190.jpg

    Decembers opskrifter: Sylte og julekølbenKok i Københavns Madhus, Heidi Hansen, deler her to af sine favorit-juleopskrifter - en dejlig sylte af svineskank og en opskrift på julekølben.
    12.12.2013

  • grøn-suppe190px.jpg

    Farvel til snævre kostråd - et paradigmeskift er nødvendigtLæs hvorfor Anne-Birgitte Agger, direktør i Københavns Madhus, mener, at de nye kostråd er for snævre og at der er brug for nytænkning, når det gælder mad og sundhed.
    10.12.2013

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109