SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Nyheder
  • Kontakt
  • Alle medarbejdere
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Nyhedsarkiv

  • januar 2015
  • marked_6_190x190.jpg

    Tillykke! Tale i anledning af Ø-mærkets 25-års fødselsdag
    22.01.2015

  • Guldspisemærket.jpg

    Økomåling 2014Igen er det tid til at måle økologien i Københavns kommune i forbindelse med den vedtagne målsætning om 90 % økologi i samtlige køkkener ved udgangen af 2015.
    16.01.2015

  • februar 2015
  • koek_1_190x190.jpg

    Februars opskrifterFå februar måneds opskrifter på suppe og salat med årstidens grønt.

    12.02.2015

  • marts 2015
  • marked_4_190x190.jpg

    Food for cities-konferenceHvordan kan et bæredygtigt fødevaresystem mellem land og by være vejen til en sundere planet - til mere social lighed og bæredygtig vækst? Hvilken rolle har byerne? Og hvordan kan et bæredygtigt fødevaresystem blive en del fremtidens velfærdsløsninger i kommuner, byer og undervisning?

    24.03.2015

  • to-slags-brød.jpg

    Marts måneds opskrifterHer kan du finde opskrifterne fra Marts måneds nyhedsbrev. God fornøjelse. Denne gang er der tale om dejligt bagværk og lidt til den søde tand.
    12.03.2015

  • april 2015
  • KBH_Madhus_logo_hjertet.jpg

    Food for Cities-symposietLæs om det første symposium på dansk grund om nødvendigheden af og mulighederne ved et bæredygtigt fødevaresystem mellem land og by.
    30.04.2015

  • koek_2_190x190.jpg

    April måneds opskriftKrydret Muslingesuppe
    14.04.2015

  • aeldre_4_190x190.jpg

    Debat og folkekøkken om ældremadDebat om ældremad: I Københavns Madhus siger vi: "intet hjem uden køkken" og vi vil gerne sætte løsninger på dagsorden om hvad, hvordan - og hvem der skal tage ansvar og gøre noget?

    14.04.2015

  • maj 2015
  • aeldre_4_190x190.jpg

    Folkekøkken og debat om ældremadDebat om ældremad: Københavns Madhus siger vi: "intet hjem uden køkken" og vil gerne sætte løsninger på dagsorden om hvad, hvordan - og hvem, der skal tage ansvar og gøre noget?
    28.05.2015

  • juni 2015
  • raavare_12_190x190.jpg

    Sommerens opskriftDe er nye og de er her nu! Der er ikke meget, der slår den nye, danske kartoffel når den er allermest frisk og lækker. Spis den med en smule smør og salt, spis den uden noget, spis den kold på en rugbrødsmad med mayonnaise og purløg eller som her med løvstikkepesto.
    23.06.2015

  • bornholm

    Folkemøde 2015Læs mere om Københavns Madhus på Folkemødet 2015.
    01.06.2015

  • juli 2015
  • KBH_Madhus_logo_hjertet.gif

    Vi varmer op til Cooking Kids 2015For tredje år i træk afholder vi skolekonkurrencen, Cooking Kids, hvor børn dyster i madhåndværk. Læs mere her.
    31.07.2015

  • weblogo uden tekst sh.gif

    Maden på Roskilde Festival 2017 skal være 90 % økologiMaden på Roskilde Festival 2017 skal være 90 % økologi. Som led i det ambitiøse mål har Roskilde Festival indgået et samarbejde med Københavns Madhus.
    07.07.2015

  • johelvadmeddiplom190px.jpg

    Åbent for indstillinger til Diplomfest 2015Så kan de københavnske institutioner igen indstilles til de eftertragtede Diplomer for byens bedste måltider og alt, der vedrører mad og måltider.
    07.07.2015

  • august 2015
  • marked_1_190x190.jpg

    Økologisk Markedsdag i gårdenTraditionen tro afholder vi Økologisk Markedsdag sidst i august. Kom forbi til smagsprøver, økologiråd og hygge.
    27.08.2015

  • CK_190*190

    Årets Cooking Kids 2015 er kåret!Det blev eleverne i 6.b fra Holbæk Private Realskole, der løb med sejren som årets Cooking Kids. Konkurrencen, der er et samarbejde mellem Københavns Madhus, Nordea-fonden og Copenhagen Cooking, løb af stablen for tredje år i træk.
    25.08.2015

  • EAT-rocks.jpg

    Klar, parat, skolemadsstartI denne uge bliver nye 0.klasse-elever budt velkommen i skoler rundt i hele landet. I København betyder det et første møde med bogstaver, tal, lærere - og ikke mindst - skolemad.
    12.08.2015

  • skole_boern_9_190x190.jpg

    Anne Birgitte Agger: Skolemad er fremtidenAnne Birgitte Agger, direktør i Københavns Madhus, har skrevet et debatindlæg på foodculture.dk. Hun mener, at madpakker hører fortiden til og undrer sig over modstanden. Et ja til skolemad er også er at tage forældreansvar.
    11.08.2015

  • september 2015
  • KBH_Madhus_logo_hjertet.gif

    Økoløft 90% til københavnerneLæs om vores Økoløft 90% kampagneuge her.
    30.09.2015

  • raavare_16_190x190.jpg

    Rodfrugter og krydderierHerunder kan du finde opskrifter på både bagte rodfrugter, lidt lækkert tilbehør og en stærk nordafrikansk nøddedukkah.
    30.09.2015

  • koek_2_190x190.jpg

    Grav dybt i de gamle dyderLæs hvordan Daniel og hans folk i køkkenet på plejecentret Solterrasserne har løftet økologiprocenten fra 30 til 90 på bare et år og er i det hele taget i stand til at producere langt det meste selv.
    30.09.2015

  • raavare_7_190x190.jpg

    Offentlig økologi boomerI følge Økologisk Landsforenings opgørelse fra Danmarks Statistik boomer de økologiske indkøb i de offentlige køkkener. Læs mere om det.
    17.09.2015

  • Københavns Kommunes (mad)budget 2016
    11.09.2015

  • weblogo uden tekst sh.gif

    Økoløft 90%: Maden på gadenVi ekstra fokus på økologiarbejdet i København i næste uge ved at tage maden på gaden gennem vores Økoløft 90% kampagne.
    11.09.2015

  • raavare_12_190x190.jpg

    Økologi? Det er ikke noget vi taler omLæs om Hanne Vinds økologirejse.
    08.09.2015

  • raavare_12_190x190.jpg

    September måneds opskriftFå opskrifterne på en rigtig klassiker: Frikadeller og kartoffelsalat.
    08.09.2015

  • weblogo uden tekst rød.gif

    Hurra for Københavns økologikøkkenerVores Økologiske Markedsdag blev i år udvidet med en fejring af de Københavnske køkkener, der i løbet af det sidste år har opnået 90% økologi. Læs mere og se billeder her.
    07.09.2015

  • CK_Aarhus_190*190

    Katrinebjergskolen sejrer i Aarhus!Der blev heppet, hakket, hujet og pisket, da Cooking Kids 2015 Aarhus løb af stablen til Food Festival. Sejren gik til Katrinebjergskolen, mens Ellevangskolen løb med andenpladsen. Malling Skole fik en flot tredjeplads.
    04.09.2015

  • Cookingkids_190_190

    Cooking Kids rykker til Aarhus for første gangDet bliver kokkekamp til stregen, når 300 skoleelever fra Aarhusområdet i dag dyster om at blive kåret til årets Cooking Kids 2015
    04.09.2015

  • oktober 2015
  • Bålmedlaks190px.jpg

    Gourmet for madglade ungerI køkkenet på Den Grønne Kastanje, en integreret institution med 80 børn i Indre By, huserer kokken Line Baasch i køkkenet. Det gør hun så godt at hun netop har vundet diplomet for Bedste Køkkenmedarbejder ved den netop afholdte Diplomfest 2015 på Københavns Rådhus.
    29.10.2015

  • statuette

    De københavnske institutioner blev hyldet og hædret til Diplomfest 2015Festsalen på Københavns Rådhus dannede rammen om den syvende Diplomfest, hvor hverdagens helte blev hyldet og hædret for deres ekstraordinære indsats med mad og måltider i de offentlige institutioner.


    28.10.2015

  • koek_1_190x190.jpg

    Vær med i Køkkenløftet 2016Fra januar 2016 kan Københavns Kommunes institutioner igen blive en del af Køkkenløftet. Læs mere her.
    27.10.2015

  • Billede_Rådhussalen_2012_190

    Vi hylder hverdagens helte til Diplomfest 2015Københavns Madhus ruller den røde løber ud og Overborgmester Frank Jensen byder velkommen, når køkkenmedarbejdere, pædagoger, plejepersonale, lærere og institutionsledere den 28. oktober samles til Diplomfest i Festsalen på Københavns Rådhus for at fejre de offentlige måltider og dem, der står bag.
    26.10.2015

  • 190x190_frank

    Diplomfest: Og de nominerede er...66 indstillinger, 44 nomineringer, 23 besøg og 7 kategorier. På vores hjemmeside løfter vi sløret for, hvem der er nomineret til årets Diplomfest 2015.


    16.10.2015

  • november 2015
  • raavare_12_190x190.jpg

    Novembers opskrifter: Fra konventionel til økologisk på samme budgetVores dygtige kokke har været i gang i køkkenet og taget udgangspunkt i en opskrift med konventionelle råvarer fra Kokkebogen og har så lavet deres egen øko-version til samme pris eller lavere.
    30.11.2015

  • BG1.jpg

    Haandværkerforeningen: De vigtige økologiske indkøbDa Helle startede som køkkenchef på Haandværkerforenings Plejehjem i Emdrup var mad noget man lavede af hel- og halvfabrikata. Alt det og meget andet har Helle ændret til det bedre til glæde for både ansatte og beboere.
    30.11.2015

  • økostarterkit

    Tallerkener og procenter.Økologiprocenten stiger! Det kan vi se på tallene og på vores nye tallerkentårn i gården.
    30.11.2015

  • weblogo uden tekst rød.gif

    Mere økologi til patienterPatienter skal have endnu mere økologisk mad på Herlev og Gentofte Hospital. En aftale med Københavns Madhus skal begrænse madspild og forbedre madens kvalitet.
    30.11.2015

  • december 2015
  • statuette

    Institutioner afslutter KøkkenløftetSå kom tiden til afslutte Køkkenløftet for et væld af de københavnske institutionskøkkener. Sådan noget kræver naturligvis en fest. Læs mere her.
    18.12.2015

  • Pebernød_190_190.jpg

    Decembers opskrifterHer kan du se opskrifterne på nogle af de dejlige juleklassikere som elever fra blandt andet Guldberg Skole på Nørrebro og Christianshavn Skole har kastet sig ud i i løbet af december måned i forbindelse med kurser i Børnenes Madhus.
    18.12.2015

  • weblogo uden tekst rød.gif

    Smørrebrød - en guide af Merete Pryds HelleSom noget helt nyt har vi valgt at bringe en tekst af en dansk forfatter som en lille julehilsen fra os til jer - gamle venner såvel som nye, som måske lige er kommet til Danmark. Glædelig jul fra os i Københavns Madhus og tusind tak til Merete Pryds Helle for at stille sin fine tekst om det danske smørrebrødsbord til rådighed.
    18.12.2015

  • mad_6_190x190.jpg

    Køkkenet bag banenUde i Sydhavnen ligger Center for Afklaring og Beskæftigelse, eller CAB, som det kaldes i daglig tale, som er det levende bevis på, at daglige udfordringer ikke behøver at stå i vejen for en økologiprocent på 90. Læs historien om et ganske anderledes institutionskøkken i København.
    18.12.2015

  • mand tallerkerken 190

    Madkonference: Maden på arbejde i sociale tilbudHvad skal der til, for at borgere i sociale tilbud får et dejligt, velsmagende og appetitvækkende måltid?
    17.12.2015

  • oeko-logo_guld_RGB.gif

    Guld til EAT!Københavns skolemad scorer guld i økologi. EAT-måltidet er nu helt oppe på at være 90-100 % økologisk. Læs mere her.
    08.12.2015

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109