SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Nyheder
  • Kontakt
  • Alle medarbejdere
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Nyhedsarkiv

  • januar 2016
  • tania_190

    Økologi på SlottetUde på Nørrebro troner Slottet. Et plejehjem hvor de er blevet rigtigt gode til det med økologi. Læs mere om hvordan.

    29.01.2016

  • bagehænder190px.jpg

    Januars opskriftMånedens opskrift er af den sprøde slags.

    29.01.2016

  • mand tallerkerken 190

    Madkonference: Maden på arbejde i sociale tilbudKøbenhavns Madhus inviterer til madkonference om maden og måltiderne i de sociale institutioner den 17. og 18. marts 2016.
    05.01.2016

  • februar 2016
  • astathumb

    Nye hold i nye køkkenerBørnenes Madhus har fået egne køkkener. Se mere her.
    29.02.2016

  • madfællesskab

    Forsamlingshus om lokal fødevareforsyningKom til Madfællesskabets første forsamlingshus om lokal fødevareforsyning til København. Læs mere her.
    29.02.2016

  • Direktøren mener
    26.02.2016

  • jesper190

    Jespers mad til mændene på hjørnetLæs historien om et anderledes kokkeliv blandt byens mest udsatte borgere.
    25.02.2016

  • fisk190

    Februars opskrift: MartabakFebruars opskrift er en fiskeopskrift, martabak. Få opskriften her.
    08.02.2016

  • Eftermiddagsmåltidet som et pædagogisk værktøj_billede

    Eftermiddagsmåltidet som et pædagogisk værkstedEftermiddagsmåltidet er vigtigt for, at børnene i landets fritidshjem har energi nok til resten af dagens aktiviteter. Københavns Madhus har derfor udarbejdet et hæfte med tips og gode råd til, hvordan eftermiddagsmåltidet kan blive en aktivitet for både store og små.
    01.02.2016

  • marts 2016
  • kort

    Lokal mad og Madfællesskabets første forsamlingshusLæs om Madfællesskabets første forsamlingshus om lokal fødevareforsyning her.
    30.03.2016

  • spanager190

    Pias mad skaber tryghed og omsorg for børn på SpanagerFor børnene på Spanager er livet ikke altid lige ud af landevejen. De har deres problemer at slås med i form af diagnoser og uholdbare familiebaggrunde. Heldigvis er der ansat en masse dygtige mennesker til at give dem omsorg, ro og normalitet i en hverdag fuld af udfordringer. Og her spiller maden og måltiderne en særlig rolle. Læs historien om Pia, maden og Spanager her.
    14.03.2016

  • april 2016
  • Norske TV2 laver indslag om ældremaden i København
    29.04.2016

  • CPH Food Space

    CPH Food Space slår dørene op i KødbyenI begyndelsen af 2016 flyttede CPH Food Space ind i Den Grå Kødby et stenkast fra Københavns Madhus. Dermed er det første spadestik til et nyt udviklingsmiljø for iværksættere og aktører i den kreative madbranche taget.
    25.04.2016

  • kort

    Forsamlingshus: Madmarkeder og by-land samarbejdeDownload oplæg fra Madfællesskabets 3. forsamlingshus her.
    20.04.2016

  • kort

    Forsamlingshus: Forsyningskæder og veje for de lokale fødevarerLæs om Madfællesskabets andet forsamlingshus om lokal fødevareforsyning her.
    15.04.2016

  • 21_190x190.jpg

    Åbning af Børnenes MadhusMusikskolen, spejderhytten og fodboldklubben er noget alle børn kender til. Men hvorfor ikke også gå til madlavning og blive rigtig god til det? Københavns børn og unge får nu alle muligheder, når Børnenes Madhus officielt slår dørene op i dag!
    15.04.2016

  • mazarin190

    April måneds opkrifterHer hvor vinterens sidste krampetrækninger stadig kan give nogle sure og regnvåde dage, er det rart at have lidt sødt at trøste sig med. Så værsågod: kartoffelmazarin og chokorugbolle til din kaffe.
    01.04.2016

  • maj 2016
  • weblogo uden tekst rød.gif

    Skolens hjerteLæs om Skolen i Charlottegården, der siden januar har været en madskole for børn og unge med diagnoser.
    31.05.2016

  • Herlev_sølvmærke

    Sølvmærke i økologi til Herlev og Gentofte HospitalAndelen af økologi i køkkenerne på Herlev og Gentofte Hospital er nu oppe på 60% efter et pilotprojekt med Københavns Madhus har været i gang. Det udløser Fødevarestyrelsens Spisemærke i sølv.

    31.05.2016

  • salathoved.jpg

    Juni måneds opskriftMaj og juni er skønne måneder, hvor et væld af dansk sommergrønt så småt begynder at ramme vore køkkener og lader rodfrugterne vige pladsen. Hovedsalat er en af disse herligheder og får derfor lov til at spille hovedrollen denne gang.
    31.05.2016

  • Plejehjem-190px.jpg

    Bedre mad og måltider til beboere på plejecentreNyt måltidspanel skal forbedre maden og spiseoplevelsen for den enkelte beboer i plejeboligerne på Frederiksberg.

    30.05.2016

  • kort

    Forsamlingshus på Folkemødet 2016Fødevareforbruget er med til at bestemme, hvordan landbruget ser ud - og omvendt. Fredag den 17. juni inviterer Madfællesskabet til forsamlingshus på Folkemødet på Bornholm. Her vil en række politikere og folk fra erhvervslivet diskutere byernes ansvar, landbrugets udfordringer og fødevarernes hektar.
    30.05.2016

  • køkkentern190px.jpg

    Økoløft Danmark inviterer til konferenceDe sidste fire år har knap 560 offentlige køkkener fordelt over hele landet fået et Økoløft, hvor målet har været at nå 60% økologi i de offentlige gryder. Men hvad har det reelt set betydet for kommunerne og ikke mindst for udbredelsen af økolog? Vær med, når Økoløft Danmark inviterer til konference den 04. - 05. oktober, hvor vi ser på udfordringer, løsninger og fremtidsperspektiver for økologi i offentligt regi.
    25.05.2016

  • Dyrkmaden

    Video: byens borgere synger tak for madDe spisende - ældre, unge og de helt små - synger på vores alles vegne "tak for mad" til Københavns 1750 køkkenmedarbejdere, der hver dag sørger for de mange skønne og økologiske måltider.
    24.05.2016

  • 20

    Billedgalleri: København dyrker maden på RådhuspladsenSe film og billeder fra fejringen på Københavns Rådhus, hvor vi hyldede byens køkkenmedarbejdere og sagde tak for deres store indsats med at gøre maden i de offentlige gryder op til 90% økologisk.
    24.05.2016

  • Dyrkmaden

    1.750 køkkenmedarbejdere hyldes på Københavns RådhusMandag den 23. maj offentliggjorde København sin samlede økologiprocent. Opgørelsen viser, at København i dag er Danmarks absolut største kommunale øko-køkken. Det blev fejret på Københavns Rådshus, hvor 1.750 køkkenmedarbejdere blev hyldet for deres store indsats.
    23.05.2016

  • Dyrkmaden_tallerkensmækker

    Ny opgørelse: København er Danmark største kommunale øko-køkkenFra at være spist af med færdigretter og dårlig fastfood får Københavns børn, unge, ældre og udsatte i dag hjemmelavede måltider, der er op til 90% økologiske og København er dermed Danmarks mest økologiske kommune. Det viser helt nye tal, som offentliggøres i dag.
    23.05.2016

  • raavare_12_190x190.jpg

    Økologi øger arbejdsglæden og kvalitetenNy rapport viser, at økologiomlægningen af de offentlige gryder har haft flere positive følgevirkninger. Foruden en højere økologiprocent viser undersøgelsen fra DTU Fødevareinstitut, at projektet har haft en positiv effekt på køkkenmedarbejdernes arbejdsmotivation og –glæde.
    13.05.2016

  • CK_190*190

    Cooking Kids-vindere på tur til Gram SlotDe to skoleklasser, der vandt Cooking Kids 2015 konkurrencerne i henholdsvis København og Aarhus vandt udover æren også en overnatning på Gram Slot. I næste uge går turen til Sønderjylland. Læs mere her.
    03.05.2016

  • weblogo uden tekst rød.gif

    Majs opskriftRabarberen er, udover en herlig spise, også en forårsbebuder. Lige nu er den ny og frisk og nærmest tigger om at blive lavet til grød, trifli eller kage. Vi har opskriften på sidstnævnte, så gå trygt i køkkenet med de skønne rabarber og se om du kan fremmane lidt forårsstemning.
    02.05.2016

  • raavare_16_190x190.jpg

    Dansk landbrug skal være økologiskNedenstående indlæg stod at læse i Landbrugsavisen d. 5. april 2016.
    02.05.2016

  • juni 2016
  • Pizza_190x190

    Junis måneds opskrift: lav pizza som en rigtig italienerLær at bage pizza som en rigtig italiener! Marco fra restaurant Bæst deler sin opskrift på den perfekte pizzadej.
    23.06.2016

  • weblogo uden tekst sh.gif

    Kom til Inspirationsdag om lokale fødevarerKom til inspirationsdag om lokale fødevarer i august. Læs mere her.
    22.06.2016

  • Efter2016_190x190

    Nyt kursuskatalog ude nuVelkommen til efterårets kurser og inspirationsarrangementer i Københavns Madhus.
    22.06.2016

  • kort

    Madfællesskabets manifestLæs Madfællesskabets manifest, som blev præsenteret og diskuteret på årets folkemøde på Bornholm.
    21.06.2016

  • 6_ko_190x190.jpg

    Blogindlæg: Mad er næring og læringI anledning af åbningen af Børnenes Madhus slår direktør i Københavns Madhus, Anne-Birgitte Agger, et slag for, at mad er både næring og læring. Læs hele blogindlægget fra folkeskolen.dk her.
    16.06.2016

  • Bornholm_map

    Folkemødet 2016: Her kan du møde osKom og hils på os på Folkemødet 2016.
    10.06.2016

  • Header_kvadratisk

    Åbent for tilmeldinger til Økoløft Danmark KonferenceDer er åbent for tilmeldinger til Økoløft Danmark konferencen den 4. og 5. oktober, hvor vi sætter økologien i offentligt regi på dagsordenen. Frem til 1. juli kan du tilmelde dig og dine kolleger til nedsat pris.
    02.06.2016

  • juli 2016
  • Økologiredegørelsen_2015_190x190

    Økologiredegørelsen 2015 er udkommetLæs Økologiredegørelsen 2015, hvor vi formidler de økologiske resultater af fødevareforbruget i Københavns Kommune.


    05.07.2016

  • 90 økologi

    Vær med til at fejre økologien fredag den 9. septemberFredag den 9. september afholdes ’Økologisk Fejringsdag’, hvor de køkkener og spisesteder, der allerede har Det Økologiske Spisemærke, bliver hyldet for deres store indsats - og I kan være med!

    04.07.2016

  • august 2016
  • Boller

    Månedens opskrift: potato rollsGrøntsagshylderne bugner af danske kartofler, og i den anledning byder månedens opskrift på lækre potato rolls. De små brød er velegnede både til madpakken og som tilbehør på middagsbordet.
    25.08.2016

  • CK_190*190

    Årets Cooking Kids 2016 er kåretDer blev heppet og hujet til årets Cooking Kids 2016, hvor i alt 34 skoleklasser fra 19 forskellige københavnske skoler har dystede i madhåndværk.
    08.08.2016

  • september 2016
  • Øko_60-90

    Økologi til hospitalerne i Region HHospitalerne i Region Hovedstaden skal have Det Økologiske Spisemærke i sølv.
    19.09.2016

  • 0093299fire-børn-skal-til-at-spise.jpg

    Hvad ved vi om de spisendes mening om maden?I samarbejde med Kristianstad University skal Københavns Madhus over de næste par år undersøge og udvikle konkrete redskaber til vurdering og inddragelse af spisende i forhold til mad og måltider.
    19.09.2016

  • Nyheds

    Månedens opskrift: Røget bøffelmozzarella og grillede grønsagerSelvom vi officielt er gået ind i efteråret, har sommeren til stor glæde vist sig fra sin stædige side. Månedens opskrift byder derfor på mad, der kan tilberedes både i køkkenet eller over bål, hvis vejret tillader det.
    19.09.2016

  • Udbud

    Udbuddet om udvikling af madkvaliteten i København er afgjortKøbenhavns Kommune besluttede i 2015 at udbyde opgaven vedr. økologiomlægning og videreudviklingen af madkvaliteten i Københavns Kommune.
    19.09.2016

  • 2_190x190.jpg

    Nu handler det om at holde fast i økologienHovedparten af de kommunale køkkener i København har nået målet om 90 pct. økologi. Ifølge Københavns Madhus er det nu nødvendigt at sætte nye mål.

    Artiklen er skrevet af Jacob Brandt og bragt i Økologi & Erhverv.
    13.09.2016

  • Havblik

    Børnene holder en fest i køkkenetBørnene står i kø for at hjælpe i køkkenet i institutionen Havblik, hvor køkkenleder Anna Guy er med til at forme fremtidens bevidste forbrugere.
    13.09.2016

  • Header_kvadratisk

    Oplægsholdere til Økoløft Danmark KonferenceHusk, at sætte kryds i kalenderen den 4. og 5, oktober, hvor vi inviterer til Økoløft Danmark Konference om økologi i offentligt regi.



    08.09.2016

  • oktober 2016
  • Header_kvadratisk

    Økologi handler ikke kun om madØkoløft Danmark-konferencen i Aarhus viste, at der er masser af momentum i omlægningen af de offentlige køkkener.
    07.10.2016

  • november 2016
  • Kloge Fødevareindkøb_190*190

    Seminar om Kloge FødevareindkøbDen 6. december inviterer vi sammen med Forum for Bæredygtige Fødevarer og Madkulturen til seminar om Kloge Fødevareindkøb.
    22.11.2016

  • boernemad_7_190x190.jpg

    Nye projekter baner vejen til et bæredygtigt fødevaresystemKøbenhavns Madhus og Madfællesskabet har netop fået tilskud til at igangsætte tre nye projekter, der på hver sin måde sætter fokus på samarbejdet mellem land og by.
    17.11.2016

  • NB_kbhmh_oellebroed_300x200

    Månedens opskrift: øllebrød med æbler og knasØllebrød er en klassisk resteret, hvor daggammelt rugbrød får nyt liv i selskab med hvidtøl, muscavadosukker og flødeskum.
    08.11.2016

  • Kloge Fødevareindkøb_190*190

    Nye værktøjer til offentlige indkøb af fødevarerKloge Fødevareindkøb har de sidste tre år arbejdet på at fremme offentligt fødevareindkøb af økologiske og lokale fødevarer. Den 8. november er projektet klar med en række nye værktøjer til offentlige indkøbere.
    03.11.2016

  • Header_kvadratisk

    Omlægning føder nye idéerØkoløft Danmark Konference: Økologiomlægningen fungerer som driver for både vækst og velfærd, viser erfaringerne fra Albertslund Kommune.
    01.11.2016

  • kort

    Nye veje til bæredygtig erhvervsudvikling gennem offentligt og privat fødevareforbrugI midten af oktober afholdte Københavns Madhus er vidensseminar i samarbejde med Region Hovedstaden. Formålet var bl.a. at kortlægge fødevaresystemet og identificere fremtidige indsatser for en bæredygtig udvikling.
    01.11.2016

  • december 2016
  • Maren190px.jpg

    Københavns Madhus søger kulinarisk forandringsagentKøbenhavns Madhus søger 2-3 kokke, der vil bruge deres gastronomiske kundskaber til gavn for hverdagens mad.
    20.12.2016

  • weblogo uden tekst rød.gif

    Glædelig jul og godt og spændende nytår til alleHer i Københavns Madhus ser vi frem til 2017.
    01.12.2016

  • boernemad_2_190x190.jpg

    Kompetenceforløb giver børnemaden et løftI midten af november deltog køkkenmedarbejdere fra daginstitutioner i Hvidovre Kommune i et skræddersyet kompetenceforløb i Københavns Madhus.
    01.12.2016

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109