SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Nyheder
  • Kontakt
  • Alle medarbejdere
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Om Københavns Madhus

Københavns Madhus blev etableret i 2007 med målet om at skabe bedre offentlige måltider i Københavns Kommune. Siden 2013 har vi fungeret som en erhvervsdrivende almennyttig fond med både privat og offentligt virke.

Alle har ret til et godt måltid mad

Københavns Madhus har siden 2007 skabt store ændringer i måden, hele den offentlige sektor og arbejder med offentlige måltider på. Københavns Madhus har blandt andet haft projektansvaret for økologiomlægningen i Københavns Kommune. Den indsats sikrede i 2015 en gennemsnitlig økologiprocent på 88 i byens ca. 900 kommunale køkkener.

Vi har gennemført kompetenceløft for køkkenpersonale i en lang række institutioner, 250 køkkenløft (link) og har rådgivet i forbindelse med etablering af madordninger i stort set alle københavnske institutioner. Alt sammen under vores koncept "køkkenløftet".

Københavns Kommune er stadig vores største samarbejdspartner. Men i dag arbejder vi også med række andre kommuner og offentlige og private institutioner. Vores primære rolle som rådgivere for vores kunder er at drive en forandring, der kan løfte kvaliteten af deres måltider. Og vi mange års erfaring i, hvad der skal til for at ændre vores måltider - og vores samfund.

 

Vi forandrer de offentlige måltider

Som rådgivere bidrager vi konkret med innovative mad- og måltidskoncepter og en metodisk tilgang, og vi er med i forandringsprocessen. Men det er vores kunder og samarbejdspartnere som skaber forandringen: Det er dem, der i bogstavelig forstand har hænderne i bolledejen. Vores rolle er at guide dem til, hvordan de kan ændre vaner og tilgang til maden og måltiderne, f.eks. ved at omlægge et offentligt køkken til økologi, eller skifte færdigproduceret mad ud med friske råvarer - alt sammen under hensyn til de stramme offentlige budgetter. Det er vores mål, at mad- og måltidspolitikker, bedre ernæring til borgerne og generelle anbefalinger skal omsættes til dejlig mad.

At sikre offentlige måltider af høj kvalitet kræver store forandringer i vores tilgang til, hvordan man arbejder med mad i offentlige institutioner. Vi er kommet et stykke vej, men der er stadig mere at gøre. Vores ambition er, at Københavns Madhus fortsat skal drive en dagsorden, der kan løfte barren for kvaliteten af de offentlige måltider endnu højere. Og det skal vi gøre hos endnu flere kommuner, offentlige institutioner og organisationer fremover. Vi bruger vores mange erfaringer fra de offentlige køkkener til gavn for store køkkener i erhvervslivet og har ydet målrettet rådgivning til bl.a. ISS, Fazer m.fl. Desuden går vi i gang med omlægning til økologi på restauranter.

 

Rådgivning

Vores speciale er viden og udvikling af offentlige måltider. Vores rådgivning strækker sig fra identifikation af problemer til evaluering. Vi rådgiver vi om implementering af koncepter, vi underviser og vi er af den overbevisning at mad og måltider påvirker hele arbejdspladsen og hele samfundet. Derfor har fokus på både maden på tallerkenen, mad for medarbejdere, mad til den enkelte, gode indkøbsaftaler og bæredygtig produktion.

 

Læs mere her

 

Gård_hjemmeside_500x325_2

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109