SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Nyheder
  • Kontakt
  • Alle medarbejdere
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Mission

Københavns Madhus arbejder for en vision om at skabe en bæredygtig, sund og livsglad madkultur i det offentlige rum.

Københavns Madhus er sat i verden for at skabe resultater og løse en opgave, som ikke kan løses på traditionel vis. Der findes mange andre kvalificerede organisationer, som rådgiver og analyserer inden for mad- og måltidsområdet og i forhold til offentlige køkkener. Men det er ikke nok at samle og formidle viden, der skal også designes og udvikles helt nye metoder, og de skal implementeres og forankres i hverdagen.

Forandringen skal kunne aflæses direkte i køkkenernes og institutionernes adfærd og handlinger, kompetencer og faglige stolthed. Og dem, der spiser maden, skal opleve en varig forbedring. De skal kunne dufte, smage og se, at måltiderne bliver anderledes.

Forandringen skal også kunne ses på politikernes dagsorden. Den erfaring og viden, der bliver samlet i de forskellige forandringsprocesser, skal bruges som fundament for at sætte nye dagsordener og inspirere til stadigt højere mål for offentlig mad og måltider.

Københavns Madhus skal derfor være et forandringsagentur, som også sætter en klar og fremadrettet dagsorden til gavn for den offentlige madkultur - samtidig med at der vises veje for skabelse af gode måltider og måder til at vinde over dårlige vaner, gamle rutiner, utilstrækkelige måltider og mangelfulde spisesituationer.

I forhold til de spisende skal Københavns Madhus bidrage til:
•    At maden skal passe til de spisendes behov både mht. ernæring og smagsløg
•    At alle måltider har en vært, der er ansvarlig for måltidet og for de spisendes velbefindende
•    At højne madoplevelsen gennem opmærksomhed på hele spisesituationen
•    At maden og måltiderne støtter indlæring og aktivering af børn som ældre

I forhold til producenter og leverandører skal Københavns Madhus:
•    Skabe en forandringsproces, der opprioriterer kvaliteten af mad og måltider
•    Sætte fokus på, at god mad og sunde måltider er en del af kommunens kerneydelser
•    Skabe debat om mad som en vigtig del af en fundamental omsorg i de offentlige institutioner
•    Være med til at skabe kulinarisk kvalitet med udgangspunkt i "det muliges kunst"
•    Gå forrest for at fremme mad, der er produceret bæredygtigt og økologisk
•    Øge prestigen og arbejdsglæden i de køkkener, hvor de kommunale måltider produceres.

pederlykke-plejehjem-500px.jpg

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109