SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Om os
  • Nyheder
  • Kalender
  • Kontakt
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Om Københavns Madhus

Københavns Madhus er et projekt- og forandringshus, som er sat i verden for at skabe resultater, der kan aflæses i hverdagens mad, måltider og fødevarer.

Københavns Madhus er et kraftcenter for køkkenfolk og institutioner, der vil forandre deres mad og måltider. Københavns Madhus ser indsatsen fra tallerkenen til marken og på den samlede effekt på miljøet og afsætningen.

En ny spisekultur med fokus på økologi, sundhed og madkvalitet
Vores fokus er på forandringsprocesser, hvor ny viden og indsigt i det samlede fødevaresystem omsættes til konkrete indsatser: f.eks. økologiomlægning, kurser for køkkenfolk, dialog på tværs af sektorer, netværk og samarbejdet og løbende kortlægninger og indsamling af viden, der gør hele feltet stærkere og klogere. Vores opgave er at forandre spisekulturen og bringe økologi, sundhed, madkvalitet og madglæde ind i de offentlige køkkener - og vi bistår i stigende grad også private køkkener.

København og resten af landet
Københavns Madhus´ største samarbejdspartner er Københavns Kommune. Herudover har Fonden samarbejdet med andre og har siden 2007 udført en lang række projekter, der er eksternt finansierede, primært via statslige eller kommunale puljer. Eksempelvis har Københavns Madhus haft projektansvaret for økologiomlægningen i Københavns Kommune, der har sikret en gennemsnitlig økologiprocent på 88% i byens ca. 900 kommunale køkkener. Derudover har Københavns Madhus haft projektansvaret for økologiomlægningsprojekter i bl.a. Region Midtjylland, Aarhus, Lejre, Hvidovre og Bornholms Kommuner, Via UC, Kriminalforsorgen og på Hotel- og Restaurantskolen.

Københavns Madhus har udviklet mad- og måltidskoncepter som EAT, JUMPfood, Cooking Kids, Økoløft og Køkkenløftet. Som en del af Københavns Madhus drives Børnenes Madhus (der blev udviklet med støtte fra Promilleafgiftsfonden), der leverer madkurser, kokkeskole og aktiviteter for børn og unge.

En tværfaglig indsats
Københavns Madhus har medarbejdere med vidt forskellig baggrund som madhåndværkere (kokke og økonomaer), madspecialister, generalister med hver deres tvist, undervisere, planlæggere, produktudviklere, ernærings- og storkøkkenkyndige, formidlere, designere mm.

Hent Fondens vedtægter her.

Gård_hjemmeside_500x325_2

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109