SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Nyheder
  • Kontakt
  • Alle medarbejdere
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Madfællesskabet

Fødevareforbruget er med til at bestemme, hvordan landbruget ser ud - og omvendt! Med en vision om at skabe et mere bæredygtigt fødevaresystem, bedre madkvalitet og tættere forbindelse mellem land og by, vil vi tage ansvar for udviklingen af fremtidens fødevaresystem.

kortMadfællesskabet vil i praksis skabe bæredygtige fødevaresystemer mellem land og by. I København og omegn spiser vi 900.000 tonsmad om året. Spørgsmålet er, hvordan det københavnske fødevareforbrug skal se ud i fremtiden? Det sætter vi fokus på gennem 7 forsamlingshuse i løbet af foråret og sommeren 2016.

Vi vil debattere hvad der skal til for at skabe en bæredygtig fødevareforsyning og hvilken indsats der kan gøre madens kilo til jordens hektar. Vi har derfor inviteret en række toneangivendeaktører til debat om hvorfor de vil købe og lave mere lokal, økologisk mad. Vær med til at svare når vi spørger: Hvad er de vigtigste grunde til at satse på lokale varer? Hvilken rollefordeling skal der til mellem by og land? Hvem skal understøtte udviklingen? Hvad kan vi gøre i morgen - og hvem går forrest?

Vidste du at...

- I København og omegn spiser vi anslået 900.000 tons mad om året

- Københavns Kommunes offentlige køkkener køber hvert år ind for ca. 300 mio. kr

- Københavns restauranter køber hvert år ind for omkring 1.7 mia. kr.

Madfællesskabet som brobygger mellem land og by
København er blevet en madby med restauranter, der serverer mad i verdensklasse. De 900 offentlige køkkener i København har verdensrekord med 90 procent økologiske fødevarer. Mange byboere vil gerne tættere på landet, om det er for at se køerne slippes fri eller ved at få varer bragt til døren fra lokale producenter. Men hvordan kommer vi videre, så de lokale råvarer bliver hverdag i supermarkeder, kantiner, restauranter og offentlige køkkener, og på den måde sikrer, at det omgivende danske landbrug kan lægges om til økologi hektar for hektar til gavn og glæde for både livet i byen og på landet, landbrugsudviklingen, erhvervet og miljøet? Det er det, Madfællesskabet arbejder med at finde svarene på.

HVAD ER MADFÆLLESSKABET?

Madfællesskabet vil  - i praksis - skabe et bæredygtigt og gennemsigtigt fødevaresystem mellem land og by ved at skabe en ny forandringsmodel. Madfællesskabet er et samarbejde mellem Københavns Kommune, Lejre Kommune og Bornholms Regionskommune. Københavns Madhus er facilitator af samarbejdet. Download info om Madfællesskabet her.

MADFÆLLESSKABETS MANIFEST

Under Folkemødet afholdte Madfællesskabet deres 5. forsamlingshus, hvor politikere og interessenter var samlet på Domens terasse i Allinge for at diskutere den lokale fødevareforsygning fra land til by. Her offentliggjorde Madfællesskabet deres manifest, der skal fungere som rettesnor for det videre arbejde med at sikre, at der bliver skabt bæredygtige fødevaresystemer mellem land og by. Download Madfællesskabets manifest her.

HVORFOR FORSAMLINGSHUSE?

Med 6 forsamlingshuse vil vi sammen skabe rammen for at agendasætte den lokale fødevareforsyning til byen og de mange perspektiver dette giver. Hvert forsamlingshus har sin egen målgruppe, stiller nye spørgsmål og vil forhåbentlig kunne give svar på hvordan, der skal arbejdes videre med bæredygtige fødevaresystemer i fremtiden.

MADFÆLLESSKABET PÅ TOUR

 

logo_footer

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109